Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Alanlarda 4/C için yürüyüş yapmak gibi bir seçeneğin gündemimize gelmemesini istiyoruz. Böyle bir gündem geldiği takdirde alana çıkmak noktasında gereğini yaparız” dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Alanlarda 4/C için yürüyüş yapmak gibi bir seçeneğin gündemimize gelmemesini istiyoruz. Böyle bir gündem geldiği takdirde alana çıkmak noktasında gereğini yaparız” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, talepleri dile getiren bir açıklama yaptı. Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinin kamu görevlilerinin geneline yönelik mali ve sosyal haklar başlıklı ikinci kısmı ile hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklar başlıklı üçüncü kısmında yer alan bazı hükümlerinde çalışmaların yapılması yanında bazı maddelerinde de çalışmaların belirlenen bir tarihe kadar sonlandırılarak kamu görevlilerin lehine hüküm olarak mali ve sosyal haklarına yansıtılmasının imza altına alındığını belirtti. Yalçın, “Bu hafta başında Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Başbakanın taşeron işçileri asıl iş yardımcı iş ayrımı olmaksızın kamuya alınacağına ilişkin verdiği müjdeyi önemsiyoruz. Türkiye’de çalışma hayatının gayri insani tarafını oluşturan taşeron işçiliğine son veriliyor olması çok önemli bir gelişme. Seçim beyannamesinde bir sözün yerine getirilmesi olan bu doğru tavrın, Toplu Sözleşmedeki imza boyutuyla da hayata geçmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu çerçevede; Bazı işçilerin kamu görevlisi ve geçici personelin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi konusunda 720 bin özel sektör işçisini (taşeron işçiler ) kamuda istihdam etmeye karar veren irade 23 bin 4/C’li personeli ve sayısı 5 bini bulmayan memur işi yapan işçileri kadroya geçirme konusunda daha net bir yaklaşım ortaya koyabilir, koymalıdır. Çünkü bu hem ağızdan çıkan söz hem de kalemden çıkan imzaya dönüşmüştür. Bu toplu sözleşmeye tabi olma görevidir. Bu noktada biz 10 günlük süre içerisinde 4/C statüsünü sona erdirecek ve mağduriyetleri bitirecek düzenlemenin yürürlüğe girmesini istiyoruz. Bu kapsamda hali hazırda kamu hizmetini yürüten ve bu yönüyle kamu personeli kapsamında bulunan vekil ebe/hemşire, vekil imam, fahri kuran kursu öğreticileriyle ve ders ücreti karşılığı görev yapanlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders ücretiyle görev yapan meslek elemanları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, farklı bakanlıklarda görev yapan usta öğreticiler ve benzeri durumda olanların da kadroya alınmasını da kapsayacak şekilde düzenlemenin bir an önce yapılması gerekmektedir. Alanlarda 4/C için yürüyüş yapmak gibi bir seçeneğin gündemimize gelmemesini istiyoruz, böyle bir gündem geldiği takdirde alana çıkmak noktasında gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.
“MAHKEME KARARIYLA HAK EDİLEN EK ÖDEMELERİN ÖDENMESİ HUKUK DEVLETİ İLKESİNİN GEREĞİDİR”
“Ek ödeme kaynaklı sorunların giderilmesiyle ilgili olarak 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren Toplu Sözleşme hükmüne göre 4/C’li personel ek ödeme almaktadır” diyen Yalçın, “Ancak bu ek ödemeden diğer ek ödemelerden farklı olarak gelir vergisi kesilmektedir. Yapılan ödemenin ek ödeme olması durumunda gelir vergisi kesilmemesi gerekmektedir. Diğer taraftan Mahkeme kararıyla hak edilen ek ödemelerin ödenmesi hukuk devleti ilkesinin gereğidir. Bu itibarla Mahkeme kararlarının uygulanarak bugüne kadar oluşan mağduriyetlerin acilen giderilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.