Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Melih Gökçek’ten Kılıçdaroğlu’na Tepki:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumurta atılması sonrası Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticilerinin kendisini ve Büyükşehir Belediyesi’ni suçlamasına tepki göstererek, "Ben...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumurta atılması sonrası Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticilerinin kendisini ve Büyükşehir Belediyesi’ni suçlamasına tepki göstererek, "Ben yumurta atılması için kimseyi görevlendirmedim. Belediyemizden bu işin içinde kimse yoktur. Yolda yürürken kafanıza kuş pislese benden bilecek, ’bu kuşu Melih göndermiştir’ diyeceksiniz" dedi.
Gökçek, olayla ilgili kendisinin ve Büyükşehir Belediyesinin suçlanması konusunda CHP Genel Başkanı ve yöneticilerini mahkemeye vereceğini de kaydederek, "Mahkemede iftiralarınızdan dolayı hesap vereceksiniz" diye konuştu.
Gökçek’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:
"Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri, Türkiye’nin dört bir tarafında şehit cenazelerine gittiklerinde tepki almaktadırlar.
En son Ankara Kocatepe Camii’nde Kılıçdaroğlu’na çok yoğun protestolar yapılmış, Bu arada kendisine yumurta atılmıştır.
Ve Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara il başkanı ve CHP Genel Başkan yardımcıları beni ve belediyemi suçlayıcı ifadeler kullanmışlardır.
Peşinen şunu söyleyeyim yumurta atılmasını kesinlikle tasvip etmem. Ancak, milletin protestosu son derece doğal ve olağandır. Senin milletvekillerin gidecek terörist cenazelerine katılacak, APO’nun bayrağı altında yürüyüş ve konuşma yapacak, PKK cenazesine katılacak, Güneydoğuya giden CHP milletvekillerinden oluşan heyet ’Asker ve polis yargılansın" diyecek, TBMM’de terör yanlılarının yargılanmaması için oy kullanacak ondan sonra protesto yapılınca ’Vay beni nasıl protesto edersiniz’ diyeceksiniz.
Millet saf değil. Olan biteni açıklıkla görüyor ve demokratik tepkisini kullanıyor.
Olayı benimle ve Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilendirmenize gelince; Ben yumurta atılması için kimseyi görevlendirmedim. Belediyemizden bu işin içinde kimse yoktur. Yolda yürürken kafanıza kuş pislese benden bilecek, ’Bu kuşu Melih göndermiştir’ diyeceksiniz.
Gerçi kabusunuz olmak hoşuma gidiyor. Bütün CHP’nin gündemi sürekli Melih Gökçek. Bu da benim için onurdur.
Beni ve belediyemi bu olayla ilgili suçlamalarına gelince; sizi teker teker mahkemeye veriyorum. Mahkemede attığınız iftiralardan dolayı hesap vereceksiniz.
Şimdi, bir de işin başka yönü var. İzmir Caddesi’nde, kışkırttığınız anarşist militanlar bana yumurta atmıştı. Korumalarım militanları yakalayınca onları kurtarmaya 5 dakika içinde Levent Gök gelmişti. Ve Bütün CHP’lilerin bana kullandığı ifade "Hak etmişti" tarzındaydı. O zaman bu militanlara tepki koymadığınız gibi destek verip alkışladınız. Şimdi ağlamaya, yakınmaya hakkınız yok. Benim başıma gelen sadece sizin de başınıza gelmiş oldu. O kadar.
Ayrıca, Burhan Kuzu, Üniversitede yumurta yağmuruna tutulunca Kılıçdaoğlu verdiği, demeçte; ’Yumurta atılmasını doğrusunu isterseniz şık görmedim. Ama öğrenciler demokratik yollardan protesto edebilir. Onu da saygıyla karşılamak gerekiyor. Herhangi bir şiddet yok değil mi? Yoksa sorun da yok" demişti.
Sayın Kılıçdaroğlu olayı ben de sizin gibi değerlendiriyorum. Yumurta atılmasını doğrusunu isterseniz şık görmedim. Ama öğrenciler ve vatandaşlar CHP, HDP, terörist PKK ilişkilerini demokratik yollardan protesto edebilir. Onu da saygıyla karşılamak gerekir. ’Herhangi bir şiddet yok değil mi? Yoksa zaten sorun da yok’ diyorum.
Bu tepkiler sadece Ankara değil, Türkiye’nin dört bir tarafından Kılıçdaroğlu ve CHP’lilere karşı yapılıyor. Kılıçdaroğlu beni suçlamayı bıraksın HDP ve teröristlerle ilgili ilişkilerini yeniden gözden geçirsin. Bu Kılıçdaroğlu ve CHP’lilere bir Melih Gökçek tavsiyesidir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.