Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Ali Şahin, Adaylar İçin Seçim Turunda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük milletvekili adayları Osman Kahveci ve Sedat Namal’a destek için Karabük’te seçim turlarına başladı.Mehmet Ali Şahin, partisinin SKM ziyaretinin...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük milletvekili adayları Osman Kahveci ve Sedat Namal’a destek için Karabük’te seçim turlarına başladı.
Mehmet Ali Şahin, partisinin SKM ziyaretinin ardından Emekliler Derneği ve Karabük Valiliğini ziyaret ederek seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Şahin, Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, 90’lı yıllarda emeklilerin maaş alabilmek için banka önlerinde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturduğunu söyledi ve emeklilere sıradayken çayla kek ikram ettiklerini ve bu durumun haberlere konu olduğunu anımsattı.
Türkiye’de şimdi isteyen emekliye evine maaş ödendiğinden bahseden Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nu kendi yağıyla kavrulup güvenli hale gelmesini sağlamak istediklerini kaydetti Bir siyasi partinin dini bayramlarda emekliye birer maaş ikramiye vaat ettiğini belirten Şahin, bunun olması halinde açık vereceğini, bu açığında borçla kapatılabileceğini aktararak, “Emeklimizi seviyoruz ve daha fazla vermek istiyoruz ama imkanlara göre hareket etmek zorundayız. Başkaları ’efendim kaynağını buluruz’ diyor. ’Kaynağını buluruz’ demekle olmaz. ’Buldum’ diyeceksin. Yok kaynak falan ortada. Bulmuşsan vaatte bulunacaksın. Bulmadan vaatte bulunursan bu atmasyon olur. Bizde veririz. O iki mi veriyor biz dört veririz. İmkanımız el verse niye vermeyelim emeklimize. Benim babamda emekli, sizin gibi işçi emeklisi. Niye vermeyeyim, babamı niye memnun etmeyeyim" diye konuştu.
Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nu makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Şahin daha sonra Kemal Güneş Caddesi üzerinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.
Açılışta bir konuşma yapan Şahin, iktidara geldiklerinden bu güne kadar Türkiye ve Karabük’te yaptıkları yatırımları verdiği örneklerle anlattı.
“TÜRKİYE’Yİ YAŞANABİLİR HALE GETİRDİK”
Türkiye’yi yaşanabilir bir hale getirdiklerini ancak hala birilerinin bunun vaatlerinde bulunduğunun altını çizen Şahin, "Çıkıyor birilileri, ben çok üzüntü duyuyorum. Diyor ki, ’bu ülkede 17 milyon yoksul var.’ Atılır ama bu kadar da atılmaz ki. İstanbul’da Kartal Meydanı’nda konuşuyor. Yoksulu tarif ediyor ve ’aylı 200 liranın altında geliri olan herkes yoksuldur’ diyor. Yahu Türkiye’de aylık 200 liranın altında geliri olan kimse kalmadı. 17 milyon yoksul varmış. ’yalan’ kelimesini kullanmak istemiyorum çünkü kendisi bir partinin genel başkanı. Biz iktidara geldiğimizde nüfusumuzun yüzde 30’u yoksulluk sınırının altındaydı. Önemli bir bölümü günlük 1 doların altına gelire sahipti. 2006 yılında günlük 1 doların altında geliri olan kimse kalmadı. 2013’te 2,15 doların altıda geliri olan kalmadı" ifadelerine yer verdi.
Uluslararası mutlak yoksulluk sınırının aylık 350 liranın altı olduğuna vurgu yapan Şahin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’200 liranın altında geliri olan 17 milyon insan var’ demesi tamamen yalan, uydurma, gerçeklerden ve resmi verilerden uzak. Aylık 350 liranın altında aylık geliri olan vatandaşımız var mı? var. Ne kadar var? Bir milyon 600. Biz geldiğimizde 21 milyondu. Sosyal yardımlarla, yaşam kalitesini arttırarak bunu indirdik. İnşallah vatandaşlarımızın desteğiyle 7 Haziran’dan sonra 350 liranın altında geliri olan kimseyi bırakmayacağız."
Şahin, seçim bürosunun açılışının ardından İl Başkanı Timurçin Saylar ve beraberinde AK parti Karabük Milletvekili adayları Osman Kahveci ve Sedat Namal ile birlikte cadde üzerinde esnaf ziyareti yaparak 7 Haziran seçimleri için destek istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.