Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mega Projelerin Antalya’da İstihdama Etkisi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın açıkladığı projelerin istidama yapacağı katkı ile de ön plana çıkacağı bildirildi. Projelerin yapım aşamasında ve bitiminden sonra...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mega Projelerin Antalya’da İstihdama Etkisi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın açıkladığı projelerin istidama yapacağı katkı ile de ön plana çıkacağı bildirildi. Projelerin yapım aşamasında ve bitiminden sonra binlerce kişiye yeni iş kapısı açılması bekleniyor. Sadece Lojistik Merkez projesinde 7 bin kişinin doğrudan iş sahibi olması planlanıyor. Hızlı Tren inşaatları, otoyol ve duble yol inşaatları, kruvaziyer ve yat limanlarının da Antalya’da iş imkanlarının artırması bekleniyor.
Eski Ulaştırma Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın açıkladığı projeler istihdam boyutuyla da dikkat çekiyor. Planlamaya göre projeler hem inşa sürecinde hem de inşa edildikten sonra binlerce kişiye iş imkanı oluşturacak. Böylece bir taraftan Antalya yatırımlarla büyürken, bir taraftan da istihdama büyük katkı sağlanacak.
LOJİSTİK MERKEZ İÇİN 7 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM
Antalya’nın üretim gücünü ihracata aktarmak, Antalya’yı Anadolu’nun lojistik üssü yapmak için açıklanan Lojistik Merkez Projesi tarıma ve dış ticarete olduğu kadar istihdama da büyük katkı sunması bekleniyor. Yapımında 2 bin kişi çalışacağı proje tamamlandığında ise 5 kişi için ekmek kapısı olacak. Merkez tek başına Antalya’da 7 bin kişiyi iş sahibi yapacak. Lojistik Merkezin ekonomiye katkısı yılda 70 milyon lirayı bulacak.
BATI ANTALYA HAVALİMANI ÖNEMLİ BİR KAPI
Antalya’nın batısını hem Türkiye hem de dünya ile yakınlaştıracak olan Batı Antalya Havalimanı da işsizliğin önüne geçmesi beklenen diğer bir proje olacak. Yıllık 5 milyon yolcuya hizmet verecek olan havalimanı Antalya ekonomisine yılda 2 milyar lira katkı sağlayacak. Projenin yapım aşamasında 1000 kişi çalışacak. Havalimanı tamamlandıktan sonra ise 500 kişi havalimanında işe alınacak. Havalimanı için faaliyet gösterecek olan yan sektörler de düşünüldüğünde bu sayının kat be kat artması bekleniyor. Projeyle Finike, Demre, Kaş ve Kumluca’da iş sahibi olma imkanının artması, bölge esnafının gelirlerinin de buna paralel olarak yükselmesi bekleniyor.
İNŞAAT SAFHASI BİNLERCE KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK
Özellikle karayollarına ve demiryollarına yapılacak yatırımlar Antalya’da istihdama büyük katkı sağlayacak. Antalya-Kumluca-Finike-Demre-Kaş bölünmüş yolu ve ilçeler arasındaki yol çalışmalarında binlerce işçi istihdam edilecek. Sadece Antalya-Alanya otoyolu inşaatında 2 bin kişinin istidam edilmesi bekleniyor. Yine aynı şekilde iki ayrı hızlı tren hattının yapımında da yüzlerce işçi çalışacak. Hızlı tren inşaatlarının bir şantiyesinde şu anda ortalama 1000 işçi görev yapıyor. İnşaatların Antalya’daki işsizleri iş sahibi yaptığı gibi ekonomiyi de büyük ölçüde canlandırması planlanıyor
Özellikle hızlı tren projesinin hem esnafın hem de turizmcinin yüzünü güldürmesi beklenirken Hızlı trenler sayesinde hem yerli hem de yabancı turistlerin Antalya’ya ulaşımı kolaylaşacak. Bunun en güzel örneği Konya olarak gösterilirken , Konya’ya hızlı trenle günübirlik gelip gidenlerin sayısında büyük artış yaşandığı ifade edildi. İstanbul, Ankara ve Eskişehir’den Konya’ya giden ve tam kapasite çalışan hızlı trenlerin ,aynı şekilde projeler tamamlandığında Antalya için de geçerli olması bekleniyor.
KRAVUZİYER LİMANLARI İŞ SAHİBİ YAPACAK
Lütfi Elvan’ın denizcilik için açıkladığı projeler arasında Lara ve Demre’de yapılacak kruvaziyer limanları ile Muratpaşa açıklarında inşa edilecek Altın Portakal Yat Limanı ön plana çıkıyor. Limanların yapım sürecinde ve sonrasında 3 bin kişiye iş imkanı sağlaması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.