Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Medyayı 24 saat ‘darbe’ diye bağırtsanız da ayakkabı kutuları açıklanamıyor’

17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarına ilişkin kurulan Meclis soruşturma komisyonu ile ilgili yayın yasağı getirilmesine tepki ler sürüyor. MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Mızrak çuvala sığmıyor. Bütün...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarına ilişkin kurulan Meclis soruşturma komisyonu ile ilgili yayın yasağı getirilmesine tepki ler sürüyor. MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Mızrak çuvala sığmıyor. Bütün dünyanın medyasını hep aynı şekilde, 24 saatte ‘darbe darbe’ diye bağırtsanız da ayakkabı kutularının içi açıklanamıyor. Bu kadar basit." diye konuştu. Yeniçeri, AK Partililerin ikna edilmesine karşın dört bakanın komisyonda ne diyeceklerini halkın yüzde 60’dan fazlasının merak ettiğini söyledi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarına ilişkin kurulan Meclis soruşturma komisyonu ile ilgili yayın yasağı getirilmesine tepki gösterdi. AK Parti’nin kendilerine ait bir yolsuzluk ortaya çıktığı zaman hemen bir mahkeme kararı ile konuyu milletten kaçırma girişimine girdiğini ifade eden Yeniçeri, dürüst bir iktidarın yolsuzluk söz konusu olduğunu her alanı herkese açmak zorunda olduğunu vurguladı. Yeniçeri, "Ne demek yolsuzluk dolayısıyla kurulmuş olan komisyonun çalışmalarından milletin haberdar edilmemesi, yasak getirilmesi? Bunun kabul edilebilir bir yanı olur mu? Hem çalacaksınız, hem yolsuzluk yapacaksınız hem de bunun duyurulmasını engelleyecek yasal düzenlemeler yapacaksınız." diye konuştu.

‘BIRAKIN DA KOMİSYON YOLSUZLUĞUN NE OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARTSIN’

AK Parti’nin mahkemeleri istedikleri gibi tanzim ettiğini ifade eden Özcan Yeniçeri, "Oralardan kendinize yönelik ciddi bir biçimde istediğiniz şekilde kararlar çıkartıyorsunuz. Hiç olmazsa bırakın da şu Meclis Araştırma Komisyonu yolsuzluğun ne olduğunu, kimin ne yaptığını ya da yapmadığını ortaya çıkartsın. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu konusunda çok ciddi iddiaların olduğunu ve bu iddiaların somut delillere dayandığını kaydeden Yeniçeri, “Bu, yolsuzlukların halkın duymasını engellemek ve yolsuzluk yaptıkları iddia edilenlerin konuşmalarının halkın duymaması yoluyla algı yönetip kendilerinin aslında masum olduklarını ifade ediyorlar." dedi.

‘HAYDİ AKP’LİLERİ İKNA ETTİNİZ AMA HALKIN YÜZDE 60’I MERAK EDİYOR’

Özcan Yeniçeri, sözlerini şöyle tamamladı: "Ortada somut bir görüntü var. Mızrak çuvala sığmıyor. Bütün dünyanın medyasını hep aynı şekilde, 24 saatte ‘darbe darbe’ diye bağırtsanız da ayakkabı kutularının içi açıklanamıyor. Bu kadar basit. 750 bin liralık saat açıklanmıyor. Yatak odasında yedi tane kasa açıklanamıyor. Bu çok açık. Bunların muhataplarının vermiş olduğu ifadeleri halk niye duymasın? Haydi ‘AKP beyin yıkama makinası’ vasıtasıyla AKP’liler ikna edilmiş olsun. Ama halkın yüzde 60’ın üzerindeki bir kesimi ciddi bir biçimde merak ediyor. ‘Bu bakanlar ne diyecek?’ diye." Yayın yasağının suçüstü yakalanmanın bir teyidi olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.