Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis'te yargı paketi alt komisyona havale edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. TBMM AK Parti Grubu tarafından hakimler...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meclis'te yargı paketi alt komisyona havale edildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. TBMM AK Parti Grubu tarafından hakimler ve savcıların özlük haklarını düzenleyen teklife Ceza Ceza Muhakemesi Kanunu'nda ve Türk Ceza Kanunu'nda bazı değişiklikler öngören maddeler eklenmişti. Yaşanan tartışmaların ardından komisyon, geçen hafta ertelenmişti. Adalet Komisyonunda yapılan görüşme sonrası AKP'nin iki ayrı teklifi birleştirilerek yargı paketi alt komisyona havale edildi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın "Başkan tebessüm ediyorsunuz." sözlerine karşılık Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, "Tebessümün kimseye zarar verdiği görülmemiştir." ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılmadığı komisyon toplantısında teklifler okundu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, tümüne yönelik yapılan değerlendirmelerin alt komisyon çalışmalarına faydalı olacağını ifade etti.

Hasip Kaplan ise özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına rağmen Terörle Mücadele Kanunu'nun durduğunu hatırlattı. "Teklifimi kargaraya getirip yedirtmem." diyen Kaplan, AKP'de karar alındığında yanlış olsa da arkasında durulduğuna dikkat çekti. Kendi tekliflerinin AKP'nin verdiği teklifle bir olmadığını belirten Kaplan, kendi teklifinin özgürlükleri içerdiğini ancak AKP'nin teklifinin diktatörlüğü getirmeye çalıştığını savundu.

YÜKSEK SESLE KONUŞTUN TARTIŞMASI

"Üç teklifi üç dakikada yazmadım; çalıştım." diyen Kaplan, AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan'ın yüksek sesle konuşmaması yönündeki kendine yönelik telkinine sert tepki gösterdi. Kaplan, "Benim tarzım bu, istersem bağırırım. Sen bebek gibi kimi azarlıyorsun? Konuştuğun dile dikkat et, saygılı ol. Sesim yükselir de alçalır da. İşinize gelmeyince bağırma oluyor. Bir dakika tahammül edip dinleyeceksiniz. Kanun teklifi vermişim. Dinlersen anlayacaksın. Saygılı olun. Herkesin konuşma tarzı var. Sn mız mız yapabilirsin, ben mız mızlık yapmam." ifadelerini kullandı.

Hukukun herkese lazım olduğunu dile getiren Kaplan, "En fazla da iktidara lazım. Bunu biliyorum." diye konuştu. "Bu provakasyon yasalarıdır, tehlikeli yasalardır." diyen Kaplan, tekliflerin önce Anayasaya aykırı olup olmadığının görüşülmesini isteyerek aksi halde kendi tekliflerinin birleştirilmemesini istedi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da kendi teklifinin AKP'nin teklifleriyle birleştirilmemesini talep etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.