Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis'te 'Nesne olarak yeşil dolarları görüyorsunuz' tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 36. birleşimi saat 11.00'de yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor. 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 36. birleşimi saat 11.00'de yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor. 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam ediliyor.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik çeşitli ithamlar var: Toplumu nesne olarak görmek. Kusura bakmayın ama her kim ki insanlara baktığında nesne görüyorsa, aklına 'nesne' kavramı geliyorsa ben inanıyorum ki işte asıl onlar hayata baktığında yalnızca yeşil dolarları gören, mavi Euroları görenlerdir." ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Hatip konuşmasında tabii sataşmaya cevap vermek için bizim grubu da ilzam ederek 'Nesne olarak siz yeşil dolarları görüyorsunuz.' dedi, başka birtakım haksız ithamlarda bulundu." diyerek söz istedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise "Biraz önce de bir iktidar partisi milletvekili burada 'Osmanlıyı ecdat saymayanlar.' dedi. Şimdi bize mi söyledi bunu? Söylemedi diye düşünüyorum. Bize söylese cevap veririm. Bizim milletvekilimiz de kesinlikle iktidar partisi grubunu falan kastetmedi, 'İnsanı nesne görenin aklına dolar gelir.' dedi. Bir sataşma yoktur. Eğer varsa ben de bir önceki hatibin aynı 'Osmanlıyı ecdat görmeyenler.' sözüne kendi üstüme alırım, ben de söz isterim." diye konuştu.

Meclis Başkanvekili Mumcu da "Sayın Altay, siz üstünüze alırsınız, almazsınız. Onlar üstlerine aldılar ve cevap vermek istiyorlar, onu bilemeyiz, takdir kendilerinin." ifadelerini kullandı.

Ahmet Aydın, hakemin millet olduğunu belirterek "Bu millet bugüne kadar saygılı karar vermiştir ve kimin haklı olup olmadığının da takdirini millet yapmıştır. Kim doğruyu söylüyor, kim yanlışı söylüyor, kim ak kim kara bunu millet belirliyor; millete bunun müsaadesini verelim. Eğer demokrasiyi sindirebilmiş olsaydınız, bu derece özgürlükçü, düşüncelerini ifade eden bir arkadaşımızın, hele ki çok daha önceleri yapılan bir konuşmaya kalkıp burada farklı anlamlar yükleyerek ifade edemezdiniz. Yani şimdi kalkacaksınız değerli arkadaşlar, yani yeşil dolarları, yeşil markları, euroları kimin götürdüğü, kimin ne yaptığını bu millet bilir. Bırak, kusura bakma yani kalkıp burada edebiyat yapmakla, kalkıp burada birtakım ithamlarla, birtakım mesnetsiz iddialarla, hakaretlerle siyaset yapacaksanız bu millet sizi bu siyasetle iktidar yapmaz. Proje üreteceksiniz. Asıl bölücü, bu milletin karşısında olanlarla paralel hareket edenlerdir, milletin iradesini gasbetmeye çalışanlarla beraber olanlardır." şeklinde konuştu.

Söz alan CHP'li Engin Altay, "Sandıktan ne çıkarsa başımızın üstüne. Evet, bugün de biraz önce baktım, 2002'den beri bütün seçim sonuçlarına baktım. Her şeye rağmen, bizce birçok olumsuzluğa rağmen, partinize yüzde 34'le başlayan ve yüzde 49'lara kadar vuran, arada inişler çıkışlar da olan bir halk desteği var. Bu halk desteği, şu veya bu şekilde sağlanmış olan halk desteği sizin her konuda her şeyi doğru yaptığınız anlamına gelmez. Bu Parlamentoda en eskilerden biri olarak söyleyeyim: İktidarın muhalefetin eleştirilerine karşı hoşgörülü olması Parlamentonun kurulduğu günden beri var olan bir gelenektir. Demokrasiyi içimize sindirdik biz. Biz bu ülkeyi demokrasiyle tanıştıran bir partinin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Hemen diyeceksiniz ki: 'Tek parti dönemi' Peşinen söyleyeyim: Bir imparatorluktan, bir savaştan, bir işgalden sonra kurulan o dönem Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetidir. O dönemde o parti demokrasiye geçiş için birinci adımdır, demokrasiye geçilmiş falan değildir. O partide rahmetli Menderes de vardı, Celal Bayar da vardı, sizlerin çok saygın -ölmüşlerse rahmet dilerim- dedeleri, ataları vardı. O, Türkiye'de yeni bir dönemin açılmasına giden yol idi. 'Orada sorunlar yaşanmadı.' diyen yok. O sorunlar yaşanmadan Türkiye demokrasiyle tanışamazdı. Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılmasının çok kolay olacağını düşünenler yanılgı içindedir; bunun da altını çizelim. Ancak bak, şeyi sordu Sayın Aydın. Bizim vizyonumuz ne biliyor musunuz? Bizim üç tane vizyonumuz var: Halkı ezmeyeceğiz, devleti soymayacağız, ülkeyi bölmeyeceğiz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.