Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis'te, 'Kanınızda bir problem mi var?' tartışması

TBMM Genel Kurulunun 69. birleşimi saat 14.00'te yoklama ile açıldı. Birleşimi Güldal Mumcu yönetiyor. MHP Grubunun uluslararası anlaşma ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti Egemenli altındaki Ege Denizi ve Akdeniz’deki 16 adanın Yunanistan tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Genel Kurulunun 69. birleşimi saat 14.00'te yoklama ile açıldı. Birleşimi Güldal Mumcu yönetiyor. MHP Grubunun uluslararası anlaşma ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti Egemenli altındaki Ege Denizi ve Akdeniz’deki 16 adanın Yunanistan tarafından işgali kıta sahanlığı ekonomik bölgenin Yunanistan ve Güney Kıbrıs tarafının hukuksuz kullanılımı iddialarına dair önergenin gündeme alınması önerisi AK Parti'nin oylarıyla reddedildi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye'nin kıta sahanlığı ve ekonomik bölgesinin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi tarafından hak ve egemenlik ihlallerine uğradığına yönelik sayısız olgular olduğunu söyledi. Türkiye'nin egemenliğine yönelik Yunanistan tecavüzleri karşısında alınacak tedbirlerin, yürütülecek eylemlerin belirlenmesi, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması hayati derecede önem taşıdığını dile getiren Yeniçeri, konuyla ilgili olarak askerî, diplomatik, sosyal, hukuki, ekonomik ve benzeri tedbirlerle yaptırımların saptanması için bu Meclis araştırması yüce Meclisin önüne getirildiğini belirterek, "Yani sorun vatan sorunudur, dikkatinizi buna göre buraya yönetmenizi özellikle sizden rica ediyorum. Bu, tarihî bir olaydır. Durumu idareyi maslahat ederek geçiştirilecek bir hâl kalmamıştır. Vatan toprakları işgale, istilaya ve ilhaka uğramıştır, durum her yanıyla açığa çıkarılmaya ihtiyaç hissettirmektedir." diye konuştu.

Yetkililerin 'Akdeniz'de bizden habersiz kuş uçmaz.' açıklamalarına rağmen iktidarın askerî, hukuki, ekonomik ve diplomatik tedbir almayarak uluslararası anlaşmalarla garanti altına alının Türkiye'nin haklarının Yunanistan ve Güney Kıbrıs tarafından gasp edilmesine neden olduğuna dikkat çeken Yeniçeri, bölgede hâkimiyetin Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve onların ortaklık kurduğu diğer devletlerin ve çok uluslu şirketlerin inisiyatifine terk edildiğini savundu.

"Bir çeşit sessiz diplomasi yoluyla Türkiye'nin AB'ye girişini Yunanistan'ın veto etmemesi karşılığında Yunanistan'ın adaları işgal etmesine AKP iktidarı göz yummuştur ve sessiz kalmıştır." diyen Yeniçeri, Yunanistan'ın Ekim, Kasım 2004'te Eşek ve Bulamaç Adalarında inşaat faaliyetlerine başladığı, belediye, polis ve ilk yardım teşkilatı kurduğu, Yunan bayrağı çektiği, silahlı asker, araç, gereç ve hücumbot yerleştirdiğinin ifade edildiğini kaydetti.

'SİZİN RUHUNUZDA, KANINIZDA MI, KAFANIZDA MI BİR YANLIŞLIK VAR'

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin oturduğu yerden laf atması üzerine Yeniçeri, "Yani, yeriniz ve durumunuz bellidir. Utanın, utanın! Ben ne söylüyorum, siz oradan ne laf atıyorsunuz. Sizin ruhunuzda mı bir yanlışlık var, kanınızda mı bir yanlışlık var, kafanızda mı bir yanlışlık var, anlamada sıkıntı çekiyorum. Millet sizi mahvedecek. Millet kim, siz kimsiniz? Millet burada, burada; millet burada milletin menfaatlerini koruyor, siz satıyorsunuz, siz kaçıyorsunuz. Oturun oturduğunuz yerde! Anlayın da ondan sonra konuşun!" şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün tehdit altında olduğunu belirten Yeniçeri, "Durum vahimdir, ciddidir ve acildir. AKP'den kurtulmadan Türkiye'nin sınırlarını gerçek anlamda muhafaza ve müdafaa edecek durum söz konusu olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Yeni de sürekli "Millet inanmıyor!" diyerek Yeniçeri'ye laf atmaya devam etti. Yeniçeri ise "Biz hâlâ Türk milletiyle birlikte bu Türkiye'deyiz. Siz de bunu öğreneceğiniz yerde oradan laf atıyorsunuz! Hem cahilsiniz hem de laflarla, demagojiyle bu millî meselenin, bu vatani meselenin üstünü kapatmaya çalışıyorsunuz!

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, konuşmacının "Sizin kanınızda bir problem mi var?" diyerek gruba yönelik açık, aleni bir hakarette bulunduğunu ileri sürerek söz istedi. "Gerçekten kürsüde bir konuşmacı fikirlerini anlatırken laf atmak, müdahale etmek uygun bir davranış değil ve maalesef bunu herkes yapıyor Meclisimizde." diyen Bostancı, şöyle devam etti: "Özcan Bey, kan meselesinden bahsedince kanla insanların davranışları, fikirleri arasında bağ kuran anlayışın 19'uncu yüzyılda karşılığı gerçekten fikir olarak faşizmdir. Türkiye'nin yakın geçmişinde de vardır arkadaşlar. 'Bizim için Türklük meselesi sadece bir kültür meselesi değil, aynı zamanda kan meselesidir.' diyen ve dönemin Nazi düşüncesinden etkilenmiş siyasi figürler yakın dönemde de vardır. Tabii, kan ile insanların siyasi kanaatleri, vatan sevgileri, ülkeye karşı duyarlılıkları arasında bağ kurulduğuna dair, literatürde bu bağı bir illiyet bağı olarak gören herhangi bir rasyonel anlayışa, değerlendirmeye ben rastlamadım ama bu tür sapmalar, dünyayı kan üzerinden ırkçı bir anlayışla, hiyerarşik bir şekilde tasavvur eden düşünceler tarih içerisinde var."

Özcan Yeniçeri de "Çok açık bir şekilde ifade edeyim ki o mesele, kan meselesi metafor olarak kullanılmıştır, yoksa doğrudan doğruya kanla, kemikle, kafatasıyla ölçülü bir hadise değildir. Onu söyledim ben. Zaten o da biliyor öyle söylediğimi, biliyor da, bilmezlikten gelerek -burada konuşacak ya- bu şekilde bir değerlendirme yapıyor. Bugün çok açık bir şekilde söyleyeyim: Bakın, ben millî meseleler konusunda kim gelirse gelsin taviz vermem. Vatan söz konusu olduğunda, namus söz konusu olduğunda bundan taviz olmaz. 'Bundan yüzde 10 indirim yapalım.' diyorsunuz, 'Yüzde 20 indirim yapalım.' diyorsunuz. Süleyman Şah Türbesi'nin de altından vazgeçelim, üstünü kaçırırız, kurtarırız diyorsunuz, gelip başka bir yeri işgal ediyorsunuz. Uluslararası anlaşmalarla o toprak bizim. Şu anda gecekondu olarak getirdiğiniz, Süleyman Şah'ı koyduğunuz yer sizin mülkiyetiniz mi?" açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.