Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis toplantısının konusu istifalar oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısının gündem konusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarının istifalarını istemesi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meclis toplantısının konusu istifalar oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısının gündem konusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarının istifalarını istemesi oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısı Ankara yolu üzerindeki hizmet binasında yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yurt dışında olduğu için katılmadığı toplantıyı Başkanvekili Atilla Ödünç yönetti. Toplantıda, gündem maddelerinden çok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarının istifalarını istemesi konuşuldu. CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, “İstifası istenen belediye başkanlarının görevi kötüye kullanmaları, yolsuzlukları yok ise, terör örgütüne üyelikleri yok ise istifaları neden istenmektedir. 15 Temmuz’da demokrasiye darbe girişimi olmuştur. Ancak asıl darbe şu anda yapılmaktadır. Bunun ceremesini de Türk milleti çekecektir” dedi.

Son günlerde belediye başkanlarının istifasının gündemden düşmediğini ifade eden Aktuğ, “Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde kapıdaki bekçiden başkanına kadar herkesin moral ve motivasyonunun sıfır olduğunu görüyorum. Bütün Türkiye’de, üzerinde polemik olan belediye başkanları ve belediyelerde aynı şeylerin olduğunu sanıyorum. Bunun aslında kamu zararı, bir kayıp olduğunu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili ise, “Cumhurbaşkanı, ’Kesin istifa etmleri lazım’ diyor. Demokrasi gereği seçim ile gelen seçim ile gitmelidir. Buna normal şartlarda evet diyoruz. Ancak Türkiye bir darbe geçirmiştir. OHAL durumunda bizim bilgimiz olmadan böyle bir girişimde bulunulmaktadır. Farklı bilgiler var ise, bundan dolayı yapılıyorsa diyeceğim bir şey olmaz. Ama sonucun bir an önce gerçekleşmesi ve Bursa’nın önünün açılması gerekiyor” dedi.

Başkanvekili Atilla Ödünç ise, her zaman meclisin Recep Altepe’nin yanında olduğunu belirterek, "Ancak gereken değişiklikler partimizin üst kurulu tarafından karar verilip uygulanacaktır. Burası şehrin meclisidir. Burada siyaset dışında şehrin yönetimi ile ilgili kararlar almak durumundayız” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.