Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Meclis kapsına çamaşır makinesi heykeli yaptırmayı düşünüyor musunuz?'

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Bayraktutan, "17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Bayraktutan, "17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu esnasında Hükümetinizin bir bakanına 700 bin dolarlık kol saati hediye edildiği ortaya çıkmış ve bu olaya istinaden TBMM’nin karşısına rüşvetin sembolü olarak bilinen kol saati heykelinin yapılması birçok kişi tarafından rüşvetin simgesi heykel Meclis'in karşısına yaptırıldı şeklinde değerlendirilmişti.
Geçtiğimiz günlerde 17 Aralık soruşturmasında adı geçen birçok kişi hakkında takipsizlik kararı çıkartılması adaletin kirlendiği yönünde düşünceler doğurmuştur.
Rüşvetin sembolü olan kol saati heykeli yerine, kirlenen adaleti temizlesin diye anılan yerde çamaşır makinesi heykelinin konulmasının daha uygun olacağı kanısındayım." dedi.

Bu bağlamda Bayraktutan, şu soruyu sordu: "Geçtiğimiz aylarda Meclis'in Dikmen kapsına rüşvetin simgesi olan kol saati heykelinin yerine kirlenen adaleti temizlesin diye çamaşır makinesi heykeli yaptırmayı düşünüyor musunuz?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.