Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Masum Türker: İç Güvenlik Yasası çift başlılığı meşrulaştıracak

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen İç Güvenlik Yasası’yla Cumhurbaşkanlığı'na örtülü ödenek verilmesini, “Türkiye’de çift başlılığı ve hükümet üyeleri dahil istihbarat kapsamında herkesin...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen İç Güvenlik Yasası’yla Cumhurbaşkanlığı'na örtülü ödenek verilmesini, “Türkiye’de çift başlılığı ve hükümet üyeleri dahil istihbarat kapsamında herkesin izlenmesini ve fişlenmesini meşrulaştıracaktır.” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker’in yazılı açıklaması şöyle: “TBMM’de kabul edilen İç Güvenlik Yasası, Türkiye’nin bir istihbarat ve polis devleti olmasına, demokratik hakların kısıtlanmasına ve özgürlüklerin kullanılamaz hale gelmesine neden olacaktır. Bu yasada Cumhurbaşkanlığına örtülü ödenek verilmesi, Türkiye’de çift başlılığı ve hükümet üyeleri dahil istihbarat kapsamında herkesin izlenmesini ve fişlenmesini meşrulaştıracaktır. Bu durum Anayasa’nın yapısına aykırı bir yapılanmanın önünü açmıştır. Poliste siyasal örgütlenmeyi sağlamak amacıyla Polis Akademisi için daha çıkarılmadan uygulanmaya başlanmıştır. Polis Akademisi öğrencilerinin eğitimleri kesilerek izne çıkarılmış, AKP’den referanslı öğrenciler alınmıştır. Belli bir siyasi düşünceye sahip yeni polis adaylarının alınmasına imkan veren bu yasa Türkiye için karanlık günlerin başlamasına ve hukuk devleti anlayışının sona ermesine neden olacaktır.”

DSP’nin seçim bildirgesinin başlıca maddesinin TBMM’de kabul edilen İç Güvenlik Yasası’nın olacağını belirten Türker, “Türkiye’yi karanlığa sürükleyecek olan bu yasayı iptal edeceğimizi taahhüt edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.