Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa'daki elektrik kesintileri Meclis gündemine taşındı

CHP Milletvekili Özgür Özel, Manisa’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşların elektrik kesintileri sebebiyle yaşadığı mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplanması...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Milletvekili Özgür Özel, Manisa’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşların elektrik kesintileri sebebiyle yaşadığı mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Manisa’daki elektrik kesintileriyle gündeme gelen Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. (GEDAŞ)’de çalışan işçi sayısının yarı yarıya düşürüldüğünü belirten CHP Milletvekili Özel, işçilerin insani olmayan şartlarda günlük 16 saat, arızanın yoğun olduğu dönemlerde ise hiç izin yapmadan üç vardiya üst üste çalışmak zorunda bırakıldığını söyledi. Ayrıca Manisa’da uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerine hala çözüm bulunamamasının sebebinin, işçi sayısındaki bu azlık olduğu savundu. Saruhanlı ve Turgutlu bölgesinde ise hayvancılıkla geçinen vatandaşların mağdur olduğunu, özellikle tavuk çiftliklerinin bulunduğu bölgelerde uzunca bir süredir devam eden elektrik kesintileri sebebiyle zor günler yaşandığını bildirdi. Özgür Özel, Saruhanlı ve Turgutlu’nun köylerinde son bir haftada iki üç kez uzun süreli elektrik kesintisi yaşandığını ancak özellikle gece vardiyasında GEDAŞ Saruhanlı ve Turgutlu’da çalışan yetkili olmadığı için vatandaşların, karşılarında muhatap bulamadığını ifade etti. Özel, “Köylerde hala elektrik kesintileri devam ediyor. Vatandaşların şikayet başvuruları da sonuçlanmıyor. Vatandaşlar, Manisa GEDAŞ’ın bu bölgeye bakmadığını söylüyor.” dedi.

CHP Milletvekili Özel’in soru önergesi şu şekilde: “GEDAŞ bünyesinde Manisa’da kaç işçi çalışmaktadır? GEDAŞ bünyesinde istihdam edilen işçilerin sayısında bir azaltma yapıldığı iddiaları doğru mudur? GEDAŞ Saruhanlı ve Turgutlu’da gece vardiyasında çalışan yetkili olmadığı doğru mudur? Son günlerde Manisa’da sürekli yaşanan elektrik arızalarının hala çözüme kavuşmamış olmasının nedeni nedir? GEDAŞ’la ilgili şikayetler, Bakanlığınıza ulaşmış mıdır? Bu konuda Bakanlığınız, ne gibi çalışmalar yapmıştır? GEDAŞ Manisa’nın, bütün ilçelerde personel sayısını arttırması ve irtibat alanını genişletmesi yönünde bir çalışması bulunmakta mıdır?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.