Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madımak OteIi'nin 'Utanç ve Yüzleşme Müzesi' olması için kanun teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas il merkezinde 35 insanın hayatını kaybettiği 'Madımak Oteli'nin, bir daha böyle acıların yaşanmaması için 'Utanç ve Yüzleşme Müzesi'...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas il merkezinde 35 insanın hayatını kaybettiği 'Madımak Oteli'nin, bir daha böyle acıların yaşanmaması için 'Utanç ve Yüzleşme Müzesi' olmasına yönelik kanun teklifi verdi.

2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’nde konaklayan, aralarında şair, yazar, müzisyen, karikatürcülerin ve iki de otel görevlisinin bulunduğu 35 insanın öldüğünü hatırlatan Tanrıkulu, "Toplum hafızasında onarılmaz yaralar açan bu olay Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine bir saldırı mahiyetindeydi. Anadolu’da adaletin ve zalime karşı duruşun simgesi olan Pir Sultan Abdal adına düzenlenen şenlikte meydana gelen bu katliam birlikte yaşama iradesine ve kamu vicdanına büyük zarar vermiştir. Pek çok farklı kimlikten insanın bir arada yaşamasının teminatı olan Demokrasi ve onun temel ilkesi olan laikliğe karşı bir kalkışma olan bu olayın gerçekleştiği yerin Utanç ve Yüzleşme Müzesi olması kamu vicdanındaki yaraları bir nebze olsun sarabilecektir. Hoşgörü diyarı Anadolu’nun kadim üyelerinden Alevi yurttaşlarımızın ve aydınlanma mücadelesi veren yurttaşlarımızın yaşadığı bu acı hadisenin bir daha yaşanmaması adına Madımak Oteli’nin Utanç ve Yüzleşme Müzesi olması elzemdir." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.