Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Madımak ile Başbağlar birlikte değerlendirilmeli'

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, Madımak ile Başbağlar'da 33'er kişinin yaşamını yitirdiği olayların birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Süleyman Solmazgül, yaptığı açıklamada, 5 Temmuz 1993'de,...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, Madımak ile Başbağlar'da 33'er kişinin yaşamını yitirdiği olayların birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Süleyman Solmazgül, yaptığı açıklamada, 5 Temmuz 1993'de, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından 33 sivilin öldürülerek köyün ateşe verildiği katliamın acısının tazeliğini koruduğunu ifade etti. Katliamın akşam ezanı okunduktan sonra gerçekleştiğini anımsatan Solmazgül, şöyle devam etti: "Köyün imamı akşam ezanını okumaya başlıyor, 'Allahu Ekber' nidası kaplıyor Başbağlar'ın gökyüzünü. O sırada hainler köyü basıyorlar ve ezan okuyan imamın kafasına silah sıkarak şehit ediyorlar. İşte tarihte yaşanmış en büyük katliamlardan biri böyle başlıyor. İnsanları evlerinden tek tek isimleri ile çağırarak köy meydanında topluyorlar. Eli kanlı katiller, kadın, erkek ve çocukların feryatlarına rağmen, köyün erkeklerini 100 metre ötede Kavaklık mevkiine götürülüp kurşuna dizerek şehit ettiler. Daha sonra, köyde bulunan arabaları, okulu, camiyi ve evleri ateşe verdiler. Katliamda, 28 kişi kurşuna dizilerek, biri kadın, biri çocuk 5 kişiyi de evlerde diri diri yaktılar. 22 yıl geçti hainler halen yakalanmadı, ellerini kollarını sallayarak dolanıyorlar. Bir an önce bu hainlerin yakalanmasını istiyoruz."

Süleyman Solmazgül, Başbağlar ve Madımak olaylarının birlikte anlaşılması gerektiğini vurguladı. "Bugün Sivas davasının adil yargılanmadığını savunanların Başbağlar davasının neresinde olduklarını merak ediyoruz?" diye soran Solmazgül, şu ifadeleri kullandı: "Başbağlar'da yitirdiğimiz canlar bizim vatandaşımız değil miydi? Başbağlar katliamı, Sivas olaylarının sebebi değil sonucu olmuştur. Zulüm dünyanın neresinde olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yönelmiş olursa olsun varlık olma bilinciyle zulme karşı koymanın ve kınamanın doğru ve onurlu bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Bu vesile ile Başbağlar ve faili meçhul katliamlarına yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırma Komisyonu tarafından özel bir inceleme ile takip edilmesini ve dava süreçlerinin yüce adaletimizden faili meçhul davaların soruşturulmasını canı gönülden temenni ediyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.