Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maarif Vakfı Kanun Tasarı Görüşüldü

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Maarif Vakfı’nın tek gayesi insan yetiştirmek, Türkiye’yi tanıtarak Türkiye’ye ve insanına dost kılmak” dedi.Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TBMM’de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Maarif Vakfı’nın tek gayesi insan yetiştirmek, Türkiye’yi tanıtarak Türkiye’ye ve insanına dost kılmak” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TBMM’de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda Maarif Vakfı Kanun Tasarısı görüşmelerine katıldı. Yılmaz, Kanun Tasarısı hakkında sunum yaptı.
Bakan Yılmaz, geçen yıl Türkiye’ye gelen turist sayısının 36 milyon olduğunu söyleyerek, Türkiye’den 14 milyona yakın insanın yurt dışına gittiğini kaydetti. Yılmaz, “Gerek yurt içinde gerek yurt dışında vatandaşlarımızın taleplerine duyarlı olmak yöneticilerin öncelikli görevleri arasındadır. Bu çerçevede, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın gerek kültürel, gerek eğitim ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Kültürel taleplerine cevap vermek için 2007 yılında Yunus Emre Vakfı kanunu çıkardık, bu vakıf aracılığıyla 40’ın üzerinde kültür merkezi açtık” ifadelerini kullandı.
Yurtdışında yaşayan vatandaşların eğitim ihtiyacını karşılamak için eğitim kurumları kurmak çalışmalarının devam ettiğini belirten Yılmaz şunları söyledi:
“Yaklaşık 15 ülkede 65 okulumuz var. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının eğitim ihtiyacını gidermek, onların ana vatanlarıyla olan bağlarını sağlamlaştırmak ve ülkemizin eğitim alanında sahip olduğu birikimi insanlığın hizmetine sunmak amacıyla gayesi sadece eğitim ve sahibi millet olan eğitimi kurumlarını dünyanın her köşesine taşımak amacıyla vakıf kuruyoruz. Maarif Vakfı olarak adlandırdığımız bu vakıf tem bir gayesi insan yetiştirmek, Türkiye’yi tanıtarak Türkiye’ye ve insanına dost kılmak.”
Yılmaz şunları kaydetti:
“Maarif Vakfı ile okullarımızın gelişiminin önündeki engelleri kaldırarak, yurtdışında benzer yapılarla rekabet edebilecek esnek ve güçlü bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. Halen mevcut eğitim kurumlarımızda 680 öğretmenimiz göre yapmakta, 14 bin 219 öğrenci öğrenim görmektedir. Ayrıca Bakanlığımıza bağlı okullarımızın bulunmadığı ancak ilgili ülkelerin mevzuatları kapsamında Almanya, Fransa, İngiltere gibi başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çık ülkede Türkçe ve Türk kültürü derslerine giren bin 121 öğretmen bulunmaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.