Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Loğoğlu: Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Aileviler konusunda uzun uzun soru sordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un görüşmesine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi verdi. Loğoğlu, "Herhalde en önemli, ciddi veya...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2014 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Loğoğlu: Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Aileviler konusunda uzun uzun soru sordu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un görüşmesine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi verdi. Loğoğlu, "Herhalde en önemli, ciddi veya ilginç konulardan bir tanesi Aileviler konusunda uzun uzun sorular sordu. Cemevlerinin Almanya’da resmen ibadet yerleri olarak kabul edildiğinin altını çizdi. Bunun Türkiye’de olmamasını hayretle karşıladığını söyledi." dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile görüştü. Gauck yapılan görüşmede Kılıçdaroğlu’na Aleviler ve Türkiye’deki yargı bağımsızlığı konusunda sorular sordu. Gauck ile Ankara’da kaldığı otelde bir araya gelen Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Milletvekilleri Gülsün Bilgehan, Aylin Nazlıaka, Faik Tunay, Osman Koruturk, CHP Dış İlişkilerden Enver Ömür Polat eşlik etti. CHP heyetinin yanısıra, Almanya Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı David Gill, Alman Bakanlar Michael Roth ile Aydan Özoğuz ve Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl’un da hazır bulundu.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Loğoğlu, görüşmenin içeriği ile ilgili açıklama yaptı. Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden bir olan Almanya’nın, Türkiye verdiği önemi gösteren bir görüşme olduğunu belirten Loğoğlu, Gauck’un sadece iktidar partisinin değil muhalefet partisinin de görüşlerini öğrenmek için bu görüşmeyi özellikle istediğini ifade etti. Görüşmenim planlandığından daha uzun sürdüğünü dile getiren Loğoğlu, Gauck’un Türkiye’deki basın ve medya özgürlüğüne, Alevilerin durumu, CHP’nin Avrupa Birliği’ne (AB) bakış acısı ve hükümet yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdiğini açıkladı. Loğoğlu ayrıca Gauck’un Türkiye en fazla yapılan yorumlardan birinin muhalefet partisinin güçsüz olduğu şekilde olduğunu söylediğini ve Kılıçdaroğlu’nun buna gereken cevabı verdiğini söyledi. Loğoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: "Herhalde en önemli, ciddi veya ilginç konulardan bir tanesi Aileviler konusunda uzun uzun sorular sordu. Türkiye’deki durumu hem Başbakan’ın ağzından dinlediğini hem de şimdi Kılıçdaroğlu’nun ağzından dinlemek istediğini söyledi. Fakat benim önemli bulduğum cemevlerinin Almanya’da resmen ibadet yerleri olarak kabul edildiğinin altını çizdi. Bunun Türkiye’de olmamasını hayretle karşıladığını söyledi. Bu konunun Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirildiğini bildiğini ve aynı hakları Türkiye’de de yaşanması gerektiği hususuna da vurgu yaptı. Türkiye’de zor günlerin yaşanmakta olduğunu, kutuplaşmanın son derece kaygı verici olduğunu ve bunların aşılması gerektiğini söyledi. "

Gauck’un yargı bağımsızlığı konusunda ve sendikalar bağlamında soruları olduğunu vurgulayan Loğoğlu, Kılıçdaoğlu’nun çoğunlukla bilinen çerçeve içinde yanıtlar verdiğini bildirdi. Loğoğlu, görüşmede Haşim Kılıç’ın mesajları, Twitter konusu, NSU davası ve 1 Mayıs konularının ise gündeme gelmediğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.