Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşu Belediye Başkanı ve 6 meclis üyesi AK Parti'den istifa etti

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı AK Partili Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç ve meclis üyeleri, Kuşu Beldesi’nin köy yapılmasını protesto ederek istifa etti.Simav Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı protestoya...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuşu Belediye Başkanı ve 6 meclis üyesi AK Parti'den istifa etti
Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı AK Partili Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç ve meclis üyeleri, Kuşu Beldesi’nin köy yapılmasını protesto ederek istifa etti.

Simav Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı protestoya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili ve Kütahya belediye başkan adayı Prof. Dr. Alim Işık, 'Kuşu'nun Köy Olmasını İstemeyenler Platformu' üyeleri, mahalle muhtarları ile Kuşulu vatandaşlar katıldı.

Kuşu'nun Köy Olmasını İstemeyenler Platformu Başkanı Ergenç, "Yeni çıkan yasa gereği köy statüsüne düşecekleri gerekçesiyle belde halkının tepkisini seçimlerde göstereceğiz ve bu tepkilerimizi yerel seçimler öncesinde sık sık gündeme getirmek için demokratik düzeyde protesto edeceğiz." dedi. Kuşulular, bugüne kadar köy olmama umudu verildiğini ancak şu ana kadar hükümetin kendilerini umutlandıracak herhangi bir adım atmamasını protesto ettiklerini dile getirdiler.

AK Partili Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç ise "2004 yılındaki mahalli idareler seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden belediye başkanı seçildim. Belediye başkanı olarak ve meclis üyelerimle birlikte AK Parti'den istifa ediyorum.” dedi. Hamza Güleç, Nurullah Bozkurt, Musa Türe, Bahattin Akın, Veli Gündoğdu, Şükrü Karakaş isimli AK Partili Kuşu Belediye Meclisi üyeleri ise “Haksız yere belediyenin kapanma ve köy statüsüne düşürülmesini vatandaşlara anlatamıyoruz. Bu yanlışa ortak olamayacağız.” şeklinde konuştular.

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili ve Kütahya belediye başkan adayı Prof. Dr. Alim Işık ise "Demokratik bir tepki gösterileceğini duyar duymaz Simav’a geldim. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye’yi eyalet sistemine götürmek istediği bir düzen içerisinde beldemizin belediyesi kapatılmıştır. Gerekçe, sadece 2011 yılı nüfusunun 2 binin altında kalmasıdır. Ancak basın açıklamasında belirtildiği gibi Türkiye genelindeki 64 belde bugün halen 2 binin üzerinde nüfusa sahiptir. Bunlardan birisi de hepimizin doğduğu ve ölmek için onun uğruna her an kendini feda edebileşeceği Kuşu beldemizdir." şeklinde konuştu.

Ordu’ya verilen büyükşehir hakkı ile ilgili olarak da konuşan Milletvekili Işık, "Ordu’ya verilen büyükşehir hakkının, nüfusunun 750 bine ulaşmasından dolayı yeniden kanunla kendisine verilen hakkı, Kuşu’nun nüfusunu 2 bin 209’a çıkarması nedeniyle talep etmekteyiz." dedi.






En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.