Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş’tan ’Sahte Reçete’ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ’sahte reçeteyle terör örgütlerine ilaç gittiği’ yönündeki iddialara ilişkin, "Soruşturma safhasında muhtemel olan her türlü veri üzerinde titizlikle çalışılıyor. Soruşturma aydınlatılacak,...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ’sahte reçeteyle terör örgütlerine ilaç gittiği’ yönündeki iddialara ilişkin, "Soruşturma safhasında muhtemel olan her türlü veri üzerinde titizlikle çalışılıyor. Soruşturma aydınlatılacak, gerçek neyse ortaya konulacaktır" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Akşemseddin Bedesteni’nde Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen ’Ankara’yı Seviyorum’ kampanyası açılış törenine katıldı. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, 20 Temmuz’dan bu yana içeriden ve dışarıdan terör saldırılarıyla karşı karşıya olunduğunu belirterek, "Bu saldırılar hem siyasi hedefi olan hem ekonomik hem de genel olarak Türkiye’nin geleceğine ilişkin saldırılardı. Milletimiz bu süreci dayanışma ve birlik içerisinde bu saldırılara karşı yek vücut bir şekilde durarak saldırılarla baş etti. Türkiye kim ne yaparsa yapsın yoluna devam edecek, kim hangi hain planın arkasına gizlenirse gizlensin yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.
Her gün Türkiye’nin aleyhine kampanyalar yapıldığını anlatan Kurtulmuş, Türkiye’ye karşı algı operasyonlarının da yapıldığına dikkati çekti. Zaman zaman bir takım dedikodu müesseseleri kullanılarak Türkiye’ye karşı algı operasyonlarını sürdürüldüğünü belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin bu operasyonlara karşı yek vücut olarak durduğunu ifade etti.
Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Terörün istediği şeylerden birisi de Türkiye içine kapansın. Biz cesaret, inanç ve kararlılıkla günlük hayatımızı sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. O yüzden çarşı pazarın hareketlenmesine bu kampanya destek sağlayacak" dedi.
Kurtulmuş, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "AB vize serbestisine ilişkin" sorusuna Kurtulmuş, "Türkiye, son derece samimi, iyi niyetli bir şekilde bu vize serbestisi konusundaki reform adımlarını büyük bir süratle gerçekleştirmeye çalıştı fakat maalesef parlamentodaki beklediğimiz hıza kavuşamadı çünkü muhalefetin zaman zaman engellemeleriyle karşılaştı bu süreç ama sonuçta büyük oranda AB ile varılan mutabakat çerçevesindeki atılması gereken adımların önemli bir kısmı atılmıştır ve Türkiye iyi niyetini, bu konuda samimi olduğunu ciddiyetle ortaya koymuştur. Bu konuyu rahatlıkla aşabileceğimizi ümit ediyorum" cevabını verdi.
"DÜNYANIN HER YERİNDE ULUSLARARASI KOORDİNASYONA İHTİYAÇ VAR"
ABD’ye istihbarat verilmesine rağmen DAEŞ hedeflerini vurmadığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Kurtulmuş, "Çok önemli bir süreçteyiz. Birtakım haberlere, teyit edilmemiş haberlere istinat ederek yorumlar yapmamızı beklemezsiniz ama şunu çok açık bir şekilde ifade etmemiz lazım. DAEŞ’in hem potansiyeli hem uluslararası alanda gelmiş olduğu eylem yapabilme kapasitesi uluslararası camiada çok ciddi bir koordinasyonu ve işbirliğini zorunlu kılmaktadır. Bu, sadece Suriye toprakları için söylemiyorum. Dünyanın her yerinde uluslararası bir koordinasyona ihtiyaç var. Herkesin, bütün ülkelerin aynı ciddiyet içerisinde hem DAEŞ’le hem diğer terör örgütleriyle uluslararası bir cephe oluşturulması şarttır. Her olay, her karşılaştığımız terör saldırısı da bunu bir kere daha ortaya koyuyor. Dolayısıyla, biz sadece yorumlar üzerinden hareket etmeyiz. Teröre karşı, ’şu terör örgütü iyidir, bu terör örgütü kötüdür’ diye hiçbir ayrım yapmadan, bütün barış yanlısı ülkelerin ortak safta bulunmasını ve bir insanlık cephesi oluşturmasını zaruri görürüz" diye konuştu.
Kurtulmuş, ’sahte reçeteyle terör örgütlerine ilaç gittiği’ yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise, "Çok ciddi iddiaları barındıran bir soruşturma yürütülüyor. Bu söylediğiniz konu dahil olmak üzere soruşturma safhasında muhtemel olan her türlü veri üzerinde titizlikle çalışılıyor. Soruşturma aydınlatılacak, gerçek neyse ortaya konulacaktır" dedi.
Kurtulmuş, konuşması sonrasında Akşemseddin Bedesteni’ndeki esnafı ziyaret edip, sohbet etti. Açılışta ATO Başkanı Salih Bezci de bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.