Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş’tan Kılıçdaroğlu’nun Başkanlık Sözlerine İlişkin Açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ana muhalefet partisinin dün ifade etmiş olduğu sözler, fevkalade yaralayıcı, sakıncalı, tehlikeli sözlerdir. Türkiye’de çok farklı görüşler parlamentoda da dile getirilir ama dile getirilmeyecek...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ana muhalefet partisinin dün ifade etmiş olduğu sözler, fevkalade yaralayıcı, sakıncalı, tehlikeli sözlerdir. Türkiye’de çok farklı görüşler parlamentoda da dile getirilir ama dile getirilmeyecek şey demokrasi içinde kandan bahsetmektir. Milletten özür dilemelidir, bu fevkalade yanlış ve tehlikeli bir yoldur" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara’da Düzce Günleri’nin açılış programında konuştu. Bu coğrafyanın Kafkaslar’dan Balkanlar’a, Kuzey Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyanın hülasası olduğunu belirten Kurtulmuş, milli birlik ve dirliğin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti. Birilerinin farklılıklar üzerinde milli birlik, beraberliğini bozmaya çalıştığını söyleyen Kurtulmuş, "Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımız eşittir ve özgürdür. Birileri, bu etnik farklılıklar üzerinden bu ülkenin birliğini bozmaya çalışırsa buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bu etnik zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. Türkiye düşmanları da bunları biliyor. Terör denilen şey, Türkiye’nin bu zenginliğinin elinden alınması için canavar haline dönüştürülüyor. Bu örgütlerin arkasında onlara destek veren, lojistik, ekonomik destek veren bütün unsurların ana çabası sadece o örgütleri güçlendirmek de değil. Bu ülkedeki milli birlik ve beraberliği bozmaktır. Bu oyuna asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Terör odaklarının ve arkasındaki şer odaklarının oyunlarını bilerek hareket edileceğine işaret eden Kurtulmuş, "Zaman zaman böyle deyince bazıları bozuluyor. Terör örgütünün arkasında destekler de var deyince birileri bozuluyor ama bozulsunlar. Sayın Başbakan Brüksel’deki toplantıya gittiğinde, terör örgütünün çadırlarının açılması, bu örgüte destek vermekten acaba başka anlama mı geliyor? Türkiye’nin vize serbestini sağlamak için neredeyse bütün yükümlülüklerini yerine getirdiği, birden makas değiştirerek, gündemde olmayan konuyu gündeme getirerek, Türkiye’nin terörle mücadelesinde bu kadar kararlı durmaması istemek terör örgütüne destek anlamına gelmiyor mu?" dedi.
Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirerek, "Ana muhalefet partisinin dün ifade etmiş sözler, fevkalade yaralayıcı, sakıncalı, tehlikeli sözlerdir. Türkiye’de çok farklı görüşler parlamentoda da dile getirilir ama dile getirilmeyecek şey demokrasi içinde kandan bahsetmektir. Milletten özür dilemelidir, bu fevkalade yanlış ve tehlikeli bir yoldur" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.