Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş’tan İsrail İle Görüşmelere İlişkin Açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilere yönelik Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması konularının üzerinde önemle durduğunu söyledi.Cumhurbaşkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilere yönelik Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması konularının üzerinde önemle durduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Numan Kurtulmuş, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normale dönmesi konusunda atılan adımlara ilişkin Türkiye’nin üç önemli konunun üzerinde durduğunun altını çizdi. İsrail ile ilişkilerin toplantının gündemine gelmediğinin altını çizen Kurtulmuş, “Bu konu gündeme gelmedi. Bu konu teknik düzeyde ilgililer tarafından yürütülüyor. Bu konu ile ilgili müzakerelerin sürdüğünü biliyoruz. Türkiye’nin başından itibaren tutumunun açık olduğunu bir kere daha ifade etmek isterim. Üç konu üzerinde önemle duruyor Türkiye, bunlardan birisi özür, diğeri tazminat, bir diğeri ise Gazze ablukasının kaldırılması ya da hafifletilmesi. Bununla ilgili müzakerelerde Türkiye görüşünü sonuna kadar takip edecek. Resmiyet kazanırsa bunu sizlerle paylaşacağız” dedi.
Ekonomide yeni teşviklerin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Kurtulmuş, “Turizm ile ilgili olarak daha önceden teşvikler açıklanmıştı, ciddi teşvikler verildi. Bu yıl turizmin yaşadığı zorluklar göz önünde bulundurulursa bunun ne kadar değerli olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye bundan sonra gerçekten güçlü ve başarılı bir kalkınma sürecini devam ettirmek için Türkiye’nin üretimden başka bir yolu yoktur. Türkiye daha fazla üretmek, istihdam oluşturmak zorundadır, daha fazla nitelikli ürünlerde ihracatını artırmak zorundadır. Bu dinamik bir süreç, yatırımları teşvik ile ilgili yeni adımlar atılması gerekirse bunlar atılacak. Bu dönemdeki ana eksenimiz daha fazla üretim, istihdam ve ihracattır. Bununla ilgili her türlü teşvik üzerinde çalışılıyor. İlgili bakanlıklarımız teşvikler başta olmak üzere üretimi artıracak her türlü tedbiri alıyorlar” diye konuştu.
Bakanlar Kurulu’na başkanlık yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında Bakanlar Kurulu üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde iftar yapacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.