Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: 'Yeni anayasayı Meclis’e gönderiyoruz'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye’de çağdaş, demokratik, sivil ve katılımcı anayasa yapmak için bütün hazırlıkları tamamlıyoruz, bitirmek üzereyiz, kısa sürede meclise göndereceğiz. İnşallah uzlaşma olur, uzlaşamazsak millete gideriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurtulmuş: 'Yeni anayasayı Meclis’e gönderiyoruz'

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’da Altınordu İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim, ilçe başkanları, belediye başkanları, parti yöneticileri, gençlik ve kadın kolları katıldı.

“MUHALEFET DOKUNULMAZLIK KONUSUNDA İNŞALLAH KIVIRMAZ”

Toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terör, anayasa değişikliği, dokunulmazlıkların kaldırılması gibi konularda açıklamalarda bulundu. Son dönemde dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kararlı adımlar attıklarını belirten Kurtulmuş, “Biz her zaman söyledik. Anayasa değişikliği ile birlikte dokunulmazlıkları kaldıralım kararı mahkemeler versin. Şimdi ister istemez iki muhalefet partisi de bizim istediğimiz noktaya geldi. İnşallah kıvırmazlar. Kıvırırlarsa da kendileri bilirler. Biz AK Parti grubu olarak 316 milletvekili ile orada olacağız ve anayasa değişikliği ile dokunulmazlıkların kaldırılması için oy kullanacağız” diye konuştu.

“YENİ ANAYASA MECLİSE GELİYOR”

Yeni anayasa konusunda asla geri adım atmayacaklarını da belirten Kurtulmuş, “Biz birileri gibi anayasa meselesini topu taca atarak vakit kazanmak için oyalanmayız. Onun için Türkiye’de çağdaş, demokratik, sivil ve katılımcı anayasa yapmak için bütün hazırlıkları tamamlıyoruz, bitirmek üzereyiz, kısa sürede meclise göndereceğiz. İnşallah uzlaşma olur, uzlaşamazsak millete gideriz” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUSUNDA ISRARLIYIZ”

Başkanlık sistemi konusunda kararlı olduklarının da altını çizen Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Türkiye’de artık bir devrim oldu. Türkiye’de artık bundan sonra milletin oylarıyla seçilecek bir cumhurbaşkanı. Tayyip Erdoğan milletin oylarıyla seçildi. Cumhurbaşkanını artık kapalı kapılar arkasında seçmeksizin, milletin çarşı pazarına girmeyen, millete taziyesinde bulunmayan, milletin tarihine kültürüne geçmişiyle ilgisi olmayan hiçbir kimse cumhurbaşkanı seçilmeyecek. Başkanlık sistemine geçersek milletin çarşısında pazarında olmayan, camisinde mescidinde olmayan, düğününde, taziyesinde olmayan, milletin yanında olmayan hiç kimse bu memlekette asla ve asla devlet başkanı olamayacak. Başkanlık sistemi için kimsenin orta sahada top çevirmesine, topu taca atmasına müsaade etmeyeceğiz. Ve Allah’ın izniyle yeni bir anayasa için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz.”

“YARIM BARDAK SU BULAMAYAN İNSANLARIN ELİNDE YÜZ BİNLERCE DOLARLIK SİLAH VAR”

Dünyadaki terör olaylarına da değinen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, halkları açlıktan kırılan ve bir bardak su bulmakta zorlanan ülkelerde insanların ellerinde on binlerce, yüz binlerce dolarlık silahlarla dolaşmasını anlamakta zorlandıklarını vurguladı. Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Terör sadece Türkiye’nin başına bela değil. Terör bugün dünyanın her tarafında terör yapabilecek duruma gelmiştir. Ama Allah aşkına söyler misiniz, bu terör örgütlerinin mensupları dünyanın her yerinde nasıl rahatça dolaşabiliyor? Dünyanın en iyi korunan havaalanlarında bu terör saldırıları nasıl yapılıyor? Dünyanın birçok yerinde bakıyorsunuz, halkları açlıktan kırılan bir ülkede, yarım bardakta suyu olmayan insanlar nasıl oluyor da ellerinde on binlerce, yüz binlerce dolar değerinde olan ölüm makineleri ile dolaşıyor. Onlara bu silahları kim veriyor? Terör örgütlerine bu istihbaratları, bu lojistik destekleri kim veriyor. Türkiye başından beri aynı şeyi söylüyor. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Gün gelecek terörü destekleyenler terör saldırılarına maruz kalacak diye. Şimdi dünyamız maalesef terör cenderesi haline getirilmiştir. İstanbul’da, Ankara’da, Suruç’ta bombalar patlarken hiç kılını kıpırdatmayanlar, batı da herhangi bir yerde bomba patladığı zaman eyvah terör varmış diyerek feryadı figan ediyorlar. Bizim için dünyanın her yerinde ölen herkes bizim için insandır. Brüksel’de kaybettiklerimiz de Ankara’da, İstanbul’da, Suruç’ta kaybettiklerimiz de, Pakistan’da kaybettiklerimiz de insandır, hepsi Allah’ın kuludur.”

“İSLAM DÜNYASI MEZHEPÇİLİK FİTNESİYLE LİME LİME EDİLMEK İSTENİYOR”

Terör olaylarının özellikle İslam dünyasında olmasını da değerlendiren Kurtulmuş, İslam dünyasının mezhepçilik fitnesiyle birbirine düşürülmeye çalışıldığına dikkat çekti. Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: “Maalesef terörün mağdurları öldürülenlerdir. Kazananlar öldürenlerdir ve hepsi İslam dünyası içerisinde yaşıyor. Allah diye boğaz kesiyor, ölen de Allah diyerek ölüyor. Dünyada 1 milyar 700 milyonluk zümre bu durumu hak etmiyor. İslam dünyasını lime lime etmek isteyenler, Müslümanları birbirine düşürmek istiyor. Bunların başında mezhepçilik fitnesi geliyor. Sen Şii’sin sen Sünni’sin fitnesi. Mezhep fitnesiyle bu coğrafyayı birbirine vurmak istiyor, birbirine kırdırmak istiyorlar."

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.