Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: "Terör Belasından Kurtulacağız"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin terör belasından mutlaka kurtulacağını belirterek, "Teröre karşı verilen bu mücadeleyi asla terör örgütleri ve arkasındaki güçler değil Allah’ın izniyle bu...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin terör belasından mutlaka kurtulacağını belirterek, "Teröre karşı verilen bu mücadeleyi asla terör örgütleri ve arkasındaki güçler değil Allah’ın izniyle bu millet kazanacaktır" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, iki günlük Ordu ziyareti kapsamında AK Parti Altınordu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ve partinin kuruluşundan bu yana yönetim kurullarında görev alan partililerin buluştuğu kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya Kurtulmuş’un yanısıra AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kadın ve gençlik kolları da katıldı.
"SİYASETİN ÜZERİNDE MAHFİL VE LOCALARIN GÖLGESİ ARTIK YOK"
Programda konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de artık siyasetin bir takım güçlerin gölgesinde yapılmadığını söyledi. Bugün siyasetin serbest bir şekilde yapıldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bugün çok şükür, hiçbirimiz herhangi bir siyasi faaliyetin içinde olursak aman bir takibata uğrarız diye bir korku içersinde değiliz. Türkiye’de bugün onlarca parti siyaset yapıyor ve artık Türkiye’de siyasetin üzerine asla bir takım güçlerin gölgeleri düşmüyor. Yani bugün Türkiye’de bir takım mahfillerin ve locaların siyaset üzerindeki etkisi eskisi gibi değil. Millet ne derse artık onun dediği oluyor" diye konuştu.
"TERÖR MÜCADELESİNİ BU MİLLET KAZANACAKTIR"
Menderes ile başlayan, Özal ve AK Parti ile devam eden siyasi çizginin bu memlekete sağladığı en önemli hususlardan birisinin milletten başka bir gücün kalmadığı bir Türkiye’yi ortaya çıkarmak olduğunu kaydeden Kurtulmuş, büyük bir ülke olma istikametinde yürüyen Türkiye’nin sıkıntıları olduğuna dikkat çekti. En büyük sıkıntının terör olduğunu belirten Kurtulmuş, "Birileri Türkiye’yi serbest bırakıp, Türkiye’yi yeniden çok güçlü bir devlet ve ülke olarak, dünyada söz sahibi bir ülke olmasına rıza gösterir mi? Göstermezler, istemezler. İşte bunun için hem siyasi olarak hem terör örgütlerini kullanarak 7 Haziran’dan sonra düğmeye bastılar. 20 Temmuz’da başlayan ve devam eden terör olayları 7 Haziran şartlarına göre hazırlanmış olan bir meseleydi. 1 Kasım’dan sonra yine devam ettiriyorlar. Ama hiç şüpheniz olmasın. Teröre karşı verilen bu mücadeleyi asla terör örgütleri ve arkasındaki güçler değil Allah’ın izniyle bu millet kazanacaktır ve terör belası Türkiye’nin üzerinden temizlenecektir" ifadelerini kullandı.
"BUNLARIN KORKUSU BÜYÜK"
Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunların ellerine silahı verenler de, bunlara siyasi destekleri verenler de, ekonomik destekleri verenler de aslında dışarıdan bir takım güçlerdir. Burada bir kere daha bu terör örgütlerine yüz vermeyen Kürt kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu terör örgütlerine destek verenler, bunları kullananlar kimse, bunlar Türk’ü sevmiyorlar ama Kürtleri çok seviyorlar onun için destek veriyorlar zannetmesin. Bunlar bu bölgenin haklarının hepsine karşılar. Bunların sevdiği bu bölgenin halkları değildir. Ne Kürdü severler, ne Arabı severler, ne Gürcüyü severler, ne Lazı ne Çerkezi. Bunların asıl korktukları bu büyük coğrafyanın yeniden güçlü bir şekilde medeniyet saflarında yerini almasıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.