Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: Suriye'de öldürülen 200 bin insanın sorumlusu BM'dir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye’deki iç savaşta Esed rejimi tarafından öldürülen 200 bine yakın insanın sorumlusunun Birleşmiş Milletler olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “BM’nin ne işe yaradığı ayrı bir konu. BM Esed’e...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye’deki iç savaşta Esed rejimi tarafından öldürülen 200 bine yakın insanın sorumlusunun Birleşmiş Milletler olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “BM’nin ne işe yaradığı ayrı bir konu. BM Esed’e yardım etmeseydi yani orada Esed’in arkasına aldığı ağabeyleri, dayıları vasıtasıyla kendi durumunu garanti etmiş olmasaydı ve belki de dünya orada uçuşa yasak bir bölge ilan etseydi 200 bine yakın insan Suriye’de ölmeyecekti.” dedi.

Numan Kurtulmuş, yeni dönemde gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında AFAD ve TİKA’nın da aralarında bulunduğu 60’a yakın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Başbakanlık Dolmabahçe çalışma ofisinde kahvaltılı toplantı yaptı. Toplantı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, dün gece itibariyle Türkiye'ye 45 bin Suriyeli göçmenin giriş yaptığını ifade etti. AFAD ile birlikte her türlü kötü senaryoya karşı hazırlıklı olduklarını aktaran Kurtulmuş, “Türkiye olarak bu göçmenleri ağırlamanın onurunu yaşıyoruz ama bir de evini barkını terk edenleri düşün. Kolay değil bu hangimiz evimizi barkımız terk etmek isteriz. Bu kolay bir şey değil, isteriz ki bir tek kişi göçmen durumuna düşmesin. Eğer böyle bir göçmen dalgası gelirse Türkiye onları almaya hazırdır. Her türlü koordinasyonumuz mevcuttur. Hem güvenlik hem de insani yardım bakımından hazırız.” diye konuştu.

Bir gazetecinin tampon bölge ile ilgili sorusuna Kurtulmuş, "Bu mesele olayın güvenlik meselesi. O da bizim haklı olduğumuzu gösteriyor. Türkiye başından beri uçuşa yasak bölge tezini hem de tampon bölge tezini söylüyor, dile getiriyor. Başından itibaren o BM -BM’nin ne işe yaradığı ayrı bir konu- BM Esed’e yardım etmeseydi yani orada Esed’in arkasına aldığı ağabeyleri, dayıları vasıtasıyla kendi durumunu garanti etmiş olmasaydı ve belki de dünya orada uçuşa yasak bir bölge ilan etseydi 200 bine yakın insan Suriye’de ölmeyecekti. Dolayısıyla bunlar da bölgenin hassasiyeti konusunda acil konulardır.” şeklinde cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.