Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: “Milletimiz kararlığıyla karanlığı aydınlığa çevirdi”

Ordu’nun Fatsa ilçesinde demokrasi nöbetine katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Milletimiz kararlığıyla karanlığı aydınlığa çevirdi” dedi.Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’nun Fatsa ilçesinde demokrasi nöbetine katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Milletimiz kararlığıyla karanlığı aydınlığa çevirdi” dedi.
Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin anlayan, çevre ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "7 Ağustos tarihinde dünyanın en şerefli okulu olan demokrasi, inanç, özgürlük meydanlarından bu okuldan mezun oluyoruz. Türkiye’deki milyonlarca kardeşimiz birer kurmay olarak mezun olacaklar” dedi.
Kurtulmuş, “15 Temmuz akşamındaki o kara geceden sonra o kara gecenin en koyu anında bile hep şunları belirttik. Zor bir gece geçirdik, kapkara bir gece geçirdik, milletimize o gün doğduğunda çok güzel bir gün olacağını söylemiştik. Aydınlık bir şafak olacağını, güzel bir güne uyanacağımızı belirtmiştik. Allah’a çok şükür 16 Temmuz sabahı Türkiye güzel bir güne uyandı. Meydanlarda 3 haftada bekliyor ve dolduruyorsunuz. Hesap yapanlar 15 Temmuz akşamında birkaç saat içinde işi bitireceklerini ümit ediyorlardı. Önce Sayın Cumhurbaşkanımızı kaldığı otelde yakalayıp belki orada şehit edeceklerdi. Arkasından ülkenin yönetimine el koyacaklardı. Türkiye’de siyasi bir kaos çıkaracaklardı. Ardından iç savaş olacak, belki de Türkiye yabancıların işgaline müsait bir ülke haline getirilecekti. Ancak yaptıkları hesapları tutmadı. Bu millet tankların önüne çıktı, yumrukları ile uçaklara dur dedi. Milletimiz duaları ile helikopterleri durdurdu. Milletimizin kararlığıyla karanlığı aydınlığa çevirdi. Allah milletimizden razı olsun. Bu milletin eli değil ayağı dahil öpülecek bir millet olduğunu, bu milletin bir ferdi olmaktan dolayı gerçekten bir şeref duyduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Darbecilerin kendinden olanlara cennet, kendilerinden olmayanlara cehennem olacak bir vatan oluşturacaklarını belirten Kurtulmuş, “Bunların ipleri kendilerinin elinde değil. İplerini ellerinde bulunduranlar ise bunlara nerede ne yapmaları gerekiyorsa onları yapacaklardı. Türkiye şehir şehir bölünmüş, kasaba kasaba bölünmüş bir ülke haline gelecekti. Allah’a çok şükür bu millet ferasetle bu durumu ortadan kaldırdı” şeklinde konuştu.
Kurtulmuş, “15 Temmuz Türk siyasi tarihinin en kara günü ve gecesi olarak başladı, Türk siyasi tarihinin en şerefli gecesi, en şerefli sabahı olarak gün doğdu. Bu millete gün doğmuştur. Hiç şüpheniz olmasın ki üzülmeyin, bu millet ne ihanetler gördü, bu topraklardan ne hainler geçti, bunların esamesi okunmaz. Bunların isimleri hatırlanmaz, bunların nesilleri kesilmiş, bitmiştir. Bu millet hep kahramanca büyüdü, bu millet meydanlarda çoğaldı. Bu millet, her zaman inançla dikildi ve her zaman hakkını aradı. Zalimin karşısında yer aldı. Bu imtihandan milletimiz şerefle ayrıldı ve şimdi ise 7 Ağustos tarihinde mezuniyet törenine hazırlanıyor. İstanbul’da yeni kapı meydanında o tarihte demokrasi ve şehitler mitinginde bütün Türkiye olarak biraya geliyoruz. Tüm Fatsalı kardeşlerimizi de oraya davet ediyorum. Gelen gelsin, gelemeyenlere Fatsa Belediyemiz ücretsiz araç kaldıracaktır. 7 Ağustos tarihinde dünyanın en şerefli okulu olan demokrasi, inanç, özgürlük meydanlarından bu akademiden, okuldan mezun oluyoruz. Türkiye’de ki milyonlarca kardeşimiz birer kurmay olarak bu okullardan mezun oluyorlar. Allah mübarek etsin” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.