Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: “Kim Ne Yaparsa Yapsın Dokunulmazlıklar Meclise Gelecek”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dokunulmazlıklarla ilgili görüşmelerin yapıldığı TBMM Anayasa Komisyonu’nda yaşanan kavgaya değinerek, dokunulmazlık dosyalarının milletin istediği istikamette Meclis’e geleceğini...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dokunulmazlıklarla ilgili görüşmelerin yapıldığı TBMM Anayasa Komisyonu’nda yaşanan kavgaya değinerek, dokunulmazlık dosyalarının milletin istediği istikamette Meclis’e geleceğini söyledi.
Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 6. defa toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken basın mensuplarının sorularına cevap veren Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlıklarla ilgili dosyaların Meclis’e geleceğini söyledi. TBMM’de dokunulmazlık görüşmelerinin yapıldığı Anayasa Komisyonu’nda yaşanan kavgaya ilişkin soruya cevap veren Kurtulmuş, “Bu görüntüler TBMM’ye yakışan görüntüler değil. Hiç kimse de ‘bu görüntüler ortaya çıkar hükümete geri adım attırırız’ diye düşünmesin. Kimsenin Meclis’i bu kötü görüntülere mahkum etmeye hakkı yoktur. Bugün mahşeri vicdan dokunulmazlar üzerinde işlem yapılmasını TBMM’ye telkin etmektedir. Kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis’e gelecektir” dedi.
“AVRUPA’DAKİ SAMİMİ SİYASETÇİLER TARAFINDAN GÖRÜLECEĞİNE İNANIYORUM”
64. hükümetin reform hükümeti olduğunu ve reform hükümetinin 3 ayda vaatlerinin yüzde 100’ünü, reform planlarının ise yüzde 80’ini gerçekleştirdiğini belirten Kurtulmuş, AB ile müzakere sürecinde atılması gereken adımların büyük bir kısmının atıldığının altını çizdi. Numan Kurtulmuş, “Hükümetin parlamentoyu hızlı çalıştırarak, bu adımların atılması için samimi bir gayret sarf ettiğimiz ortadadır. Avrupa’daki samimi siyasetçiler tarafından görüleceğine inanıyorum. Ancak Türkiye ne yaparsa yapsın Türkiye’ye karşı soğuk ilişkiler içinde olan bazı siyasetçiler olabilir. Kusura bakmasınlar onların mazeret bulma gayretlerine biz cevap yetiştirecek durumda değiliz. Biz AB ile yapılan görüşmeler çerçevesinde mutabık kaldığımız konuları gerçekleştirdik, kalanları da gerçekleştiririz. Bugün 2 Mayıs, 4 Mayıs’a kadar bitirilecekti, 4 Mayıs’a kadar bitirilmese bile, çok az bir kısmı kalmış olsa bile bunun samimiyetle bitirilecek olduğu aşikardır. Hiç kimse bunları bahane ederek Türkiye’ye karşı mazeret üretmez diye temenni ediyorum” diye konuştu.
“ÖZELLİKLE İLAVE GÖZETLEME VE ORALARDAN GELECEK OLAN HAREKETLİLİKLERİN TAKİP EDİLMESİ İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILIYOR”
Kilis’teki konunun hassasiyetle takip edildiğinin altını çizen ve sınır ötesinden Türkiye’ye gelecek olan tehditlerin bertaraf edilmesi için milli imkanlarla ve uluslararası dayanışma içinde atılacak adımların gözden geçirildiğini söyleyen Kurtulmuş, “Özellikle ilave gözetleme ve oralardan gelecek olan hareketliliklerin takip edilmesi için gerekli adımlar atılıyor. Çok detay bir çalışma olarak söyleyeyim, Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünden 5 kişilik bir heyet Kilis’te bulunuyor. Kilis’te olanların medya aracılığı ile bir kamu diplomasisi olarak neler yapılabileceği, halkımızın içinde olan bir takım endişelerin nasıl giderileceği, bununla ilgili ne tür adımlar atılabileceği ile ilgili hususlar üzerinde çalışıldı” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.