Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: ”HDP Terörü Dil Ucuyla Değil Yürekten Lanetlemelidir”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP’nin terörü dil ucuyla değil, yürekten lanetlemesi gerektiğini söyledi.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Taksim’deki terör saldırısının ardından açıklama yaptı. Ordu’da şehit aileleriyle...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP’nin terörü dil ucuyla değil, yürekten lanetlemesi gerektiğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Taksim’deki terör saldırısının ardından açıklama yaptı. Ordu’da şehit aileleriyle buluşacağı yemek öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıyı lanetleyerek, "Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. HDP’ye de büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.
Taksim’deki saldırının esas hedefinin bütün insanlık olduğunu belirten Kurtulmuş, “Lanetliyoruz, kınıyoruz ve gerçekten bütün bu nefret dalgasını oluşturanları, sadece o bombayı patlatanları değil, o bombayı patlattıranları, onların arkasındaki karanlık odakları, onların arkasındaki terör tüccarlarını da bütün kalbimizle, bütün benliğimizle lanetliyoruz” dedi.
Kurtulmuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Terör Türkiye’yi bu anlamda bir karamsarlık ortamına itmek istiyor. Halkımızı, buraya gelecek olan yabancı misafirlerimizi bir korku çemberinin, fanusun içerisine almaya çalışıyor ve bizim de bu olaylar karşısında hem korkmamızı hem de bunları kanıksamamızı istiyor. Aksine biz korkmayacağız, yılmayacağız ve kanıksamayacağız. Terör örgütlerine vereceğimiz en önemli cevap, bizim millet olarak kenetlenmemizdir. Milli birlik ve beraberlik şuuru içerisinde hareket etmemizdir.
HDP’YE ÇAĞRI
Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. HDP’ye de büyük sorumluluklar düşüyor. HDP, demokratik olarak milletin oylarını almış, 5 milyona yakın vatandaşımızı temsil ederek parlamentoya gelmiş bir siyasi parti. HDP’nin yetkililerinden de bu milletin beklentisi, kendilerine oy veren seçmenlerinin de beklentisi, bu ve benzeri terör saldırılarını bütün yürekleriyle, bütün benlikleriyle lanetlemeleridir. Dil ucuyla değil, yürekten.. HDP’nin Türkiye’nin üzerine bir kabus gibi çöken bu şiddet sarmalından kurtulması için politik olarak bu dili kullanmak mecburiyeti vardır. Onlarda bu sınavın içerisindeler. ‘Evet terörle bir yere varılmaz. Bunu yapanlar kimlerse elleri kırılsın’ demek mecburiyetindedirler.
“TERÖR ARTIK KÜRESEL BİR TEHDİT”
Terör artık küresel bir tehdit haline gelmiştir. Terör şebekelerinin bu anlamda hareketlenmesine birilerinin lojistik destek verdiği, birilerinin siyasi destek verdikleri, birilerinin hatta ekonomik destekler sağladıkları, silah destekleri sağladıkları açık bir şekilde görülüyor. Öncelikli olarak terör saldırılarına en ufak bir şekilde kim ne şekilde destek verdiyse en az onlar da teröristler kadar suçludurlar. Herkesin burada net, açık, şeffaf olması lazım.
“DOSTLARIMIZ, TÜRKİYE’NİN YANINDA YER ALMALIDIR”
Dostlarımız, Türkiye’ye dost olduğunu ifade edenler, Türkiye ile aynı küresel değerleri benimsediklerini ifade edenlerden beklentimiz şudur ki, bu terör örgütlerinin ismi, niteliği ve mahiyeti ne olursa olsun herkesin bu şiddet saldırıları karşısında Türkiye’nin yanında yer almasıdır”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.