Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: "Fiilen Terörle Mücadele Veriyoruz"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terörle mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, "İnanın 24 saatimizin önemli bir kısmını bu mücadele ile harcıyoruz. Bir taraftan askerimiz, polisimiz, emniyet kuvvetlerimiz...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terörle mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, "İnanın 24 saatimizin önemli bir kısmını bu mücadele ile harcıyoruz. Bir taraftan askerimiz, polisimiz, emniyet kuvvetlerimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bu şer çetelerine bu suç şebekelerine karşı mücadele veriyor. Yani fiilen terörle mücadele veriyoruz" dedi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulubey ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi’nde organize edilen "Turizm Haftası" etkinliklerine katıldı. Etkinliğe Kurtulmuş’un yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kadın ve gençlik kolları da katıldı.
Güzelyurt Mahallesi’nde düzenlenen etkinliklere katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ilk olarak etkinliklere katılım gösteren ve Güzelyurt Mahallesi’nde kamp kuran vosvoscularla bir araya geldi. Burada bir vosvos aracına binen Kurtulmuş, hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından şenlik alanına geçen Kurtulmuş, konuşma gerçekleştirdi. Kurtulmuş’un gündeminde artan terör olayları ve paralel yapı vardı.
"24 SAATİMİZİN ÖNEMLİ KISMINI BU MÜCADELE İLE HARCIYORUZ"
Terörle mücadelenin kararlılık devam ettiğini ve mesailerinin büyük çoğunluğunu bu mücadeleye harcadıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye her gün çok yoğun çok problemli günlerini yaşıyor. Maalesef Türkiye’nin başına musallat olmuş suç örgütleri, terör çeteleri, Türkiye’ye ayaklarından çekerek bu milletin önünü kesmeye çalışıyor. İyilikler, güzellikler ve refah bu ülkeye gelmesin istiyorlar. Sadece ülkeyi bölmek değil maksatları, ülkenin bütün imkanlarını heba etmek, ülkenin kendi içinde debelenip durmasını sağlamak. İnanın 24 saatimizin önemli bir kısmını bu mücadele ile harcıyoruz. Bir taraftan askerimiz, polisimiz, emniyet kuvvetlerimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bu şer çetelerine bu suç şebekelerine karşı mücadele veriyor. Yani fiilen terörle mücadele veriyoruz" diye konuştu.
"SİLAHLI MÜCADELE KADAR ALGI OPERASYONLARI İLE DE MÜCADELE EDİYORUZ"
Terör örgütlerine karşı silahlı mücadelelerinin devam ettiğinin, silahlı mücadelenin yanı sıra algı operasyonlarına karşı da mücadele verdiklerini dile getiren Kurtulmuş, "Başbakan Brüksel’e toplantıya gidiyor, toplantının 50 metre ötesinde PKK’nın çadırlarının açılmasına müsade ediyorlar. İstiyorlar ki, ’Türkiye halkı ile savaşıyor’ böyle bir algı oluştursunlar, ’Yok öyle birşey.’ Türkiye terör çeteleri ile millet olarak mücadele ediyor ve inşallah hadlerini bildirecek ve sonuca ulaşacak. Bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir problemimiz yok. Kürt kardeşlerimizle hiçbir problemimiz olmadığı için Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan kardeşlerimiz bu örgütlere yüz vermiyor, destek vermiyor. Onun için çıldırıyorlar ve daha çok bastırıyorlar, daha fazla algı operasyonları yapmaya çalışıyorlar. Yurt içinde yurt dışında Türkiye’yi nasıl yıpratırız onun hesabını yapıyorlar. Algı operasyonları sayesinde Türkiye’de nerede iyi bir şey olsa onun üzerini örtüyorlar, Türkiye’yi her tarafı yanan yıkılan bir ülke halinde göstermek istiyorlar. Cumhurbaşkanı Amerika’ya gidiyor, Cumhurbaşkanı’nın Amerika gezisinin başarısız olması için dua ediyorlar ve başarısının üstünü örtmeye çalışıyorlar. Twitterları ile sosyal hesapları, medyaları ile içeride ve dışarıda Türkiye’ye problemli bir ülke haline getirmek istiyorlar. Algı operasyonlarıyla da mücadele ediyoruz. En az bu silahlı mücadele kadar algı operasyonlarıyla da mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.
"PARALEL ÇETE, DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARINI PARALİZE ETMEYE ÇALIŞIYOR"
Konuşmasında üstü kapalı paralel yapıya vurgu yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Devletin içerisine kümelenmiş, kedisini yıllardır iyi gizlemiş olan paralel bir çete, o adamları marifeti ile devletin bütün imkanlarını paralize etmeye çalışıyor. Devleti çalışamaz hale getirmeye çalışıyor. Emniyette, silahlı kuvvetlerde, yargıda, adliyede, polis teşkilatında, Merkez Bankası’ndan emniyetine kadar bütün her yere sırayet etmiş. Dertleri, ’Türkiye’de iyi şeyler olmasın, Türkiye’de daha ileriye gidecek adımlar olmasın, bu hükümet düşsünde ne olursa olsun. İsterse Türkiye paramparça olsun.’ Bunu söylediğimiz zaman bazıları bozuluyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.