Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: “Bizim Musul’daki Varlığımız Başika Kampındandır”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Süleymaniye Camisinde binlerce vatandaşla birlikte sabah namazını kılarak şehitler için dua etti. Numan Kurtulmuş, Musul’da devam eden operasyonlarla ilgili, “Bizim oradaki varlığımız Başika kampıyla...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Süleymaniye Camisinde binlerce vatandaşla birlikte sabah namazını kılarak şehitler için dua etti. Numan Kurtulmuş, Musul’da devam eden operasyonlarla ilgili, “Bizim oradaki varlığımız Başika kampıyla ilgili olan bir varlıktır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediyesinin “Hedefe Yürüyen Genç” sloganıyla hayata geçirdiği Mihmander Projesi kapsamında binlerce vatandaşla Süleymaniye Camisinde şehitler için ellerini semaya açtı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katıldığı programda sabah namazını Diyanet İşleri Başkan Vekili Prof. Dr. Kamil Yılmaz kıldırdı. Kılınan sabah namazının ardından binlerce yurttaş şehitler için dua ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Sabah namazının ardından bir açıklama yapan Numan Kurtulmuş, güzel bir gün olduğunu belirterek "Burada bizi elli sene öncesine götürdüler. Bizim çocukluğumuzda da camilerde hatırlıyorum, babam alıp götürürdü gençlerle sabah namazı kılınır büyük kalabalıklar bir araya gelirdi. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir günde burada bu namazı tertipleyen bütün arkadaşlarımıza belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir dayanışma ortaya konulmuş oldu. Çok farklı yaştan insanlar bir araya geldi ve dua etti. Şehitlerimize rahmet dilediler milletimizin dirlik ve birliği için dua ettiler. Ümmetin ve insanlığın selameti için dua ettiler. Güzel bir gün, güzel bir sabah yaşadık. İnşallah bu birlik ve beraberlik duygularını yaşar geliştirir ve tam manasıyla bütünleşen bir millet olarak yolumuza devam ederiz” dedi.
Kurtulmuş, Musul’da devam eden operasyonlarla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:
“Bizim oradaki varlığımız Başika kampıyla ilgili olan bir varlıktır. Biz oradaki varlığımızı askerimizin oradaki emniyetini teminat altına alabilecek güce sahibiz. Dolayısıyla oradaki Türk Silahlı Kuvvetlerinin unsurlarının Musul ulusal birliğini yetiştirmek üzere orada olan askerlerimizin güvenliğini koruyacak tedbirler alınıyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.