Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: "Bizde Ayrılık Gayrılık Yok"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hangi anadan babadan doğarsa doğsun hangi mezhepten olursa olsun kim ki bu toprakların çocuğudur hepsi bizim kardeşimizdir, Hıdırellez işte bize böyle bir kültürel mirasın sonucu olarak geldi. Bizde...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hangi anadan babadan doğarsa doğsun hangi mezhepten olursa olsun kim ki bu toprakların çocuğudur hepsi bizim kardeşimizdir, Hıdırellez işte bize böyle bir kültürel mirasın sonucu olarak geldi. Bizde ayrılık gayrılık yok, bizde Alevilik, Sünnilik yok, bizde şu mezhepten, meşrepten olmak yok" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu’da 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’ne yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Gürgentepe ilçesinde düzenlenen Hıdırellez şenliklerine katılan Kurtulmuş, "Bütün insanlar, nice kavimler bir arada yaşıyoruz. Hiçbirimizin diline, kültürüne, geçmişine bakmıyoruz, hiçbirimizin mezhebine, meşrebine asırlardır bu memlekette bakmıyoruz. Yunus’un diliyle ’kamu alem birdir bize’ diyoruz. Yani kim olursa olsun hangi anadan babadan doğarsa doğsun hangi mezhepten olursa olsun kim ki bu toprakların çocuğudur hepsi bizim kardeşimizdir, hepsi bizim ailemizin bir ferdidir. Hıdırellez işte bize böyle bir kültürel mirasın sonucu olarak geldi. Bizde ayrılık gayrılık yok, bizde Alevilik, Sünnilik yok, bizde şu mezhepten, meşrepten olmak yok. Bu toprakların geçer akçesi hazretin insan olmaktır" diye konuştu.
"GÜRGENTEPELİ KARDEŞİM HAVAALANINA İNECEK, 45 DAKİKADA BURADA OLACAK"
"Aslolan insandır, devlet değildir" diyen Kurtulmuş, "Vatandaşımıza efendilik yok. Bu ülkenin insanlarına hiç kimse efendi değil, hiç kimse onların başında onlara emir komuta verecek değildir. Bu millete hizmet, bu milletin ’Allah razı olsun’ diye dualarını almak, siyasetçiler olarak bizim en büyük talebimizdir. Milletin duasını, Allah’ın rızasını almak için sizinle birlikte, sizin hizmetinize talip olarak sizinle birlikte oluyoruz. İnşallah 30 Mart’ta ve 10 Ağustos’ta verdiğiniz desteğin aynısını verecek ve İnşallah Gürgentepe’de Türkiye’ye büyük hizmetler yapılması için, Ordu’ya yapılan hizmetlerin yapılması için bu desteği sürdüreceksiniz. Geçtiğimiz dönemde Ordu Türkiye’nin en fazla hizmet alan yerlerinden birisi. Çok şeyler yapıldı, bunları anlatmayacağım ama henüz bitmemiş, yapılmadığı için üzüntü bizim de üzüntü duyduğumuz Ulubey-Gürgentepe-Gölköy Yolu. İnşallah bu yolu da yaptığımız zaman ulaşım açısından hiçbir problem kalmayacak. İstanbul’daki Gürgentepeli havaalanında inecek 45 dakikada burada, Gölköylü birisi de en fazla 45 dakikada, 1 saatte orada olacak" ifadelerini kullandı.
"AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER"
"Yol da yapmak, su da getirmek, havaalanı da yapmak siyasetin vazifesidir" diye konuşan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Ama şunu sormak da herhalde bizim hakkımızdır: Türkiye aynı Türkiye, Türkiye insanları değişmedi, Türkiye’nin imkanları da değişmedi, Türkiye petrol bulup petrol zengini bir ülke de olmadı, ne oldu da Türkiye’de 10-15 sene evvel yollar yapılamıyor, havaalanları yapılamıyor, 15 sene önce ’Ordu’ya deniz üzerine havaalanı yapılır’ deseniz inanır mıydınız? Kimse inanmazdı. Bütün bunlar bize gökten para yağdığı için değil Türkçe’deki bir atasözünden dolayıdır. At ağasına göre kişner. Siz bu ülkenin imkanlarını gerçekten düzgün bir şekilde kullanır, bu ülkenin imkanlarını millete hizmet için getirirseniz, bu ve benzeri hizmetleri yapar ve getirirsiniz."
Şenliklerin ardından Gürgentepe Merkez Camisi’nde ikindi namazını kılan Kurtulmuş, ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşlarla sohbet eden, hemşehrilerinin sıkıntılarını dinleyen Kurtulmuş’a çay ikram edildi.
Gürgentepe’deki programını tamamlayan Kurtulmuş, yol üzerinde bulunan bir turşuya uğradı. Kurtulmuş, gazetecilere ve konvoya katılan diğer kişilere kendi eliyle organik turşu ikram etti.
Kurtulmuş’a ziyaretinde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile partililer eşlik ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.