Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: “2 Binin Üzerinde Terörist Etkisiz Hale Getirildi”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçici hükümet olarak teröre karşı mücadele verdiklerini belirterek, “Teröre karşı elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Sadece 20 Temmuz’dan bu yana güvenlik kuvvetlerimiz tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçici hükümet olarak teröre karşı mücadele verdiklerini belirterek, “Teröre karşı elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Sadece 20 Temmuz’dan bu yana güvenlik kuvvetlerimiz tarafından 2 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ordu’da bir dizi programa katıldı. Kurtulmuş, Çamaş ve Çatalpınar ilçelerini ziyaret ederek AK Parti teşkilatı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve esnaf ile bir araya geldi. Çamaş’ta bir kafeteryada vatandaşlarla buluşan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada seçim sonrası terör örgütlerinin düğmesine basıldığını söyledi. Kurtulmuş, ayrıca 20 Temmuz’dan bu yana güvenlik kuvvetleri tarafından 2 binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.
“2 BİNİ AŞKIN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”
Geçici hükümetin bu süreçte kararlılıkla teröre karşı elinden geleni yaptığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Seçimden sonra bütün terör örgütleri ayağa kalktı. Başta PKK olmak üzere, DAEŞ olmak üzere, DHKP-C olmak üzere terör örgütleri harekete geçti. Amaç Türkiye’yi hareketsiz hale getirmekti, amaç Türkiye’de bir iç kargaşayı çıkarmaktı. Bu süreçte seçim hükümeti vardı. Seçim hükümeti evet, geçici hükümet evet ama kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Teröre karşı elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Sadece 20 Temmuz’dan bu yana güvenlik kuvvetlerimiz tarafından 2 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi” diye konuştu.
“KIYAMETE KADAR KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ”
Kimsenin ülkede iç karışıklığa izin vermeyeceğini ve kıyamete kadar kardeşçe yaşayacağını aktaran Kurtulmuş, “Bu milleti sağ sol, bu milleti Alevi Sünni, bu milleti Kürt Türk diye ayırıp bunları nasıl çatıştırırız diye geçmişte nasıl gayret ettilerse, şimdi de terör örgütlerinin çıkarttığı, ortaya koyduğu bu karamsar tabloda Türkiye’de bir çatışma ortaya çıkar zannettiler. Kürtler Türklere düşman olur mu? Kürtler Türklere düşman olur zannettiler. Ancak unuttukları bir şey var. Üzerinde yaşadıkları bu topraklar bize atalarımızdan miras kalmış topraklardır. Biz bu toprakları vatan ederken, tesadüfen vatan kılmadık. Bu topraklarda her birimiz biliyoruz ki Türk’ün Kürt’ü düşman kabul ederek, Kürt’ün Türk’ü düşman kabul ederek bu toprakları vatan kılması mümkün değildir. Biz Selahattin Eyyübi’nin torunlarıyız, biz Kılıçarslan’ın torunlarıyız, biz Alparslan’ın torunlarıyız. Biz bu topraklarda bin 100 senedir beraber aynı milletin çocukları olarak yaşıyoruz. Birbirimize karşı dostça kardeşçe yaşıyoruz. Hangi etnik kökenden olursak olalım, hangi mezhepten olursak olalım kardeşçe yaşıyoruz ve inşallah kıyamete kadar birlikte barış içerisinde kardeşçe yaşayacağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.