Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kürtçe eğitim veren okullar Meclis gündemine taşındı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zühal Topcu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Basından alınan bilgilere göre Kürtçe...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zühal Topcu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Basından alınan bilgilere göre Kürtçe eğitim-öğretime başlayan okulların açılış süreci ile ilgili olarak okulların ilk açıldıktan sonra devlet yetkilileri tarafından mühürlendiği, sonra mühürler kırılarak ders başı yapıldığını dile getiren Topcu, "Ardından tekrar mühürlenmiş ve son adımda da ders başı yapılarak okullar eğitim ve öğretime başlamıştır. Bu süreci takiben, bu olaylar ile ilgili olarak üç Bakan'dan basına farklı açıklamalar yansımıştır." dedi.

Kürtçe eğitim veren okullar ile ilgili Topcu, şu soruları yöneltti: "MEB tarafından yapılan açıklamalarda 'Kürtçe okul taleplerinin yasalara göre 1 EylüTü geçtiği için mümkün olamayacağı' belirtilmiştir. Açılan bu okullar 15 Eylül'de açılıp mühürlenmiş ve son olarak 7 Kasım'da tekrar açılmıştır. Bu okullar gerekli yerlerden açılış izni almışlar mıdır? Hangi izine göre açılmıştır?

Devlet okulu statüsünde mi, yoksa Özel okul statüsünde midir?

Bu okullarda derslere giren öğretmenlerin atamaları hangi kurum tarafından yapılmıştır?

Öğretmenlerin yeterlilik düzeyi nedir?

Öğretim Programları MEB yönetmeliğine uygun mudur? Uygunsa, bu uygunluğu nasıl sağlanmaktadır?

Bu okulların ön denetlemesi yapılmış mıdır?

Denetleme raporlarının sonuçları nelerdir?

İçişleri ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Kürtçe okullar ile ilgili bir başvuru olmadığı belirtilmiştir. Ancak bunun için başvuru yapıldığı iddia edilmektedir. Başvuru yapılmış mıdır? Başvuru yapıldıysa, neden reddedilmiştir?

Bu okulların açılması için Bakanlar Kurulu'ndan izin çıkmış mıdır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.