Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman:

Antalya’da, “demokrasi nöbeti’” ne katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Fetullah Gülen Türkiye’ye getirilip, Türkiye’nin en büyük meydanında idam edilmeden benim yüreğim soğumayacak. Çünkü dünya böyle...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 03:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 03:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman:
Antalya’da, “demokrasi nöbeti’” ne katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Fetullah Gülen Türkiye’ye getirilip, Türkiye’nin en büyük meydanında idam edilmeden benim yüreğim soğumayacak. Çünkü dünya böyle bir hainliği, böyle bir namussuzluğu görmedi” dedi.
Antalya’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları boş bırakmayan vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı doldura binlerce kişi darbe girişimine karşı sürdürülen, “ demokrasi nöbeti” ne devam etti.
Nöbetin 20’inci gününde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden dinletilen şiirler, ilahiler eşliğinde nöbet beklerken, terör örgütü FETÖ’yü attıkları sloganlarla da tepki gösterdi.
Demokrasi nöbetine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman,Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çeşitli STK’ların temsilcileri de katıldı.
“Milletimiz hep birlikte Türkiye olduğunu gösterdi”
Nöbette konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 15 temmuz tarihinin dünya demokrasi tarihi ve Türk demokrasi tarihinde altın harflerle yerini aldığını söyledi.
Türkiye’nin her noktasında milletin sokaklara çıktığını dile getiren Yayman, “ Halkımız, bayrakları için, özgürlükleri için, demokrasisi için, seçtikleri milletvekilleri için, Başbakanımız Binali Yıldırım için, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için meydanlara çıktı. Demokrasiye, özgürlüğüne ve bayrağına sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devletini üçüncü sınıf bir ülke haline getirmek isteyen, tarihin önünde, milletin önünde ayıplı hale getirmek isteyen bu soysuz, şerefsiz hain, darbeci, cuntacı, FETÖ’cülere karşı milletimiz dimdik ayakta olmuştur. Milletimizin hep birlikte Türkiye olduğunu göstermiştir” dedi.
“Dünya demokrasi tarihinde yeni bir sayfa açıldı”
15 Temmuz tarihinde Türklerin yeni bir demokrasi sayfası açtığını işaret eden Yayman, “ Dünya tarihine, dünya siyaset tarihine geçecek yeni bir hikaye yazdılar. Allah bu hikayeyi yazanlardan razı olsun. Çin’de Pekin’de tankın önünde duran bir kişinin resmini bize son 25 yıldır gösteriyorlardı. Bu dersi bize okutuyorlardı. Türkiye’de binlerce kişi tanklara, uçaklara, dur dedi, özgürlüğüne sahip çıktı. Allah milletimizi başımızdan eksik etmesin” ifadelerine yer verdi.
“Fetullah Gülen idam edilmedikçe yüreğim soğumayacak”
Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin hiçbir emperyalist ülkelerin egemenliği altına girmediğini vurgulayan Yayman, “ İngiliz işgal ordusu geldiği gibi gitti. Bu İngiliz işgal ordusunun yapmadığını bu soysuz, FETÖ’cü çete yaptı. İngiliz işgal ordusunun aklına gelmemişti meclisi bombalamak. Bunlar nasıl bir hain ki, nasıl bir soysuz ki, nasıl bir alçak ki, nasıl bir şerefsiz ki, demokrasinin mabedini bombaladılar. O tankların namlusunu millete çevirdiler. Milletimiz bunları unutmayacak. Bir Bakan Yardımcısı, bir akademisyen, bir aydın olarak, o Fetullah Gülen Türkiye’ye getirilip, Türkiye’nin en büyük meydanında idam edilmeden benim yüreğim soğumayacak. Çünkü dünya böyle bir hainliği, böyle bir namussuzluğu görmedi. Bunlar milletin düşmanı, bunlar bayrağın düşmanı, bunlar demokrasinin, bunlar özgülüğün, bunlar Başbakanımızın, bunlar Cumhurbaşkanımızın düşmanı. Bunlar Türkiye’nin düşmanı. Bu millet düşmanlarına 5 bin yıl boyunca gerekeni yaptı, bundan sonrada yapacaktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.