Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kral Selman Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Resmi Törenle Karşılandı

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşılandı.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde bulunan caddede atlı süvariler tarafından karşılanan...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde bulunan caddede atlı süvariler tarafından karşılanan Kral Selman, atlı süvarilerle birlikte protokol kapısına kadar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kapısında karşıladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman’ın terör alanındaki yerini almasından sonra 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Kral Selman, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı selamladı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Kral Selman merdivenlerde Türkiye ve Suudi Arabistan bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.
Karşılama törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Mehmet Ağbal, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş katıldı.
Karşılama töreninde ek olarak, iki liderin tokalaştığı merdivenlerde daha önceden bulunmayan tırabzanların bulunması dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.