Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köyde yaşayan CHP’li kadın aday: Köylü ve kadınların sesi olacağım

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Yozgat’ın Topaç köyünde yaşayan kadın milletvekili adayı Hatice Açıkgöz (45) milletvekili seçildiği takdirde Meclis'te köylü ve kadınların sesi olacağını söyledi.CHP Yozgat İl Teşkilatı tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köyde yaşayan CHP’li kadın aday: Köylü ve kadınların sesi olacağım
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Yozgat’ın Topaç köyünde yaşayan kadın milletvekili adayı Hatice Açıkgöz (45) milletvekili seçildiği takdirde Meclis'te köylü ve kadınların sesi olacağını söyledi.

CHP Yozgat İl Teşkilatı tarafından ilde yapılan ön seçimde kadın milletvekili ağırlıklı olarak seçildi. Seçimde 1'i erkek ve 3’ü kadın, 4 milletvekili adayı olarak belirlendi. Aday adayından Arslan Nurdoğdu 906 oyla birinci sırada yer alırken diğer adaylardan kız kardeşi Zeynep Nurdoğdu Kılıçarslan 597 oyla ikinci, Gülhanım Ceylan 451 oyla üçüncü, Yozgat merkeze bağlı topçu köyünde yaşayan Hatice Açıkgöz ise 400 oy ile dördüncü oldu.

Hatice Açıkgöz, lise mezunu olduğunu ve köyde yaşadığını belirterek milletvekili seçildiği takdirde köylülerin ve kadınların sesi olacağını ifade etti. Açıkgöz, şunlarıs öyledi: "Kadınlara da söz verilmesi gerektiğini düşünüyorum ve köyümüze hizmet olmasını istiyorum. Köyden göç yaşanıyor ve şehirdeki kadınlar çok perişan oluyor. Köy kadınlarına iş bulmak, bir gelir getirmelerini istiyorum."

Köyde çiftçilikle uğraşan vatandaşların giderlerinin asgariye indirilerek göçün önlenmesini sağlayacaklarını ifade eden Açıkgöz, "Köylerimizde hasat sonu elde edilen ürünler, gübre ve mazota gidiyor. Köylünün elinde hiçbir şey kalmıyor, bunları çözmek lazım. Bunları Meclis'te dile getireceğim. Buğday para etmiyor, para etse de gübre, mazot ve ilaca gidiyor elde bir şey kalmıyor. Hayvanlar para etmiyor. Yem ve bakıma çok para gidiyor. Çoban bulmak bile çok zor ve pahalı. Eğer milletvekili olursam, köylünün elindeki malının değerli olmasını sağlayacağım, mazotun gübrenin ucuzlamasını ve elindeki malın daha değerli olması için çalışacağım." diye konuştu.

Hatice Açıkgöz’ün köylüleri ise kendisine sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, "Köyümüzden bir milletvekili adayının olması bizi mutlu etti. Tabi ki destekleyeceğiz. Yolumuzu çamurdan kurtarmasını ve kaldırımlar yapmasını istiyoruz. Kendisinden köyümüze hizmet etmesini istiyoruz." şeklinde beklentilerini dile getirdi.

CHP Yozgat İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında milletvekili adayları tanıtımı yapıldı. Yozgat CHP İkinci Sıra Milletvekili Adayı Zeynep Kılınçarslan, CHP’ye üye olarak başladığını daha sonra, kadın kolları başkanı, kurultay delegesi ve il başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirtti. Kılıçarslan, "Milletvekili adaylığında ikinci oldum. Yozgat’ta 3 bayan arkadaşı olması bizi mutlu etti. Beraber çalışacağız. Bir arkadaşımızın ev hanımı olması ve çıkıp milletvekili aday adayı olup seç ilmesi bizi daha da mutlu etti. Kadınlardan destek bekliyoruz. Amacımız Yozgat’a hizmet etmek, göçü durdurmak. Özellikle ev hanımlarına destek vermek istiyoruz." dedi.

CHP Yozgat İl Başkanı Mehmet Yıldırım da yapılan ön seçimlerde 3 bayan milletvekilinin yer aldığını belirterek, "CHP 7 Haziran’da yapılacak 25 dönem milletvekili aday adaylığında 29 Mart'ta yapılan ön seçimde CHP milletvekili adayları belirlendi. CHP’de 3 bayan adayla yola çıkmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah 7 Haziran iktidarında Yozgat’ımıza hizmet edeceğiz." diye konuştu.

Yozgat’ta CHP’den tek erkek aday olan Aslan Nurdoğdu, 29 Mart’ta yapılan ön seçimde 3 bayanla yarışıp birinci olduğunu söyledi. Nurdoğdu, "Yüzde 91 oranında vatandaşın teveccühüne mazhar oldum, üç çiçek arasında bir kelebek olarak ben öne geçtim. Bu üç çiçeğin sayesinde kazandığımın bilincindeyim. Kadın anamızdır, bacımızdır, milletvekili niye olmasın. Bana ciddi anlamda destek verdiler, ben de insanlarımıza Yozgat’ımıza hizmet etmek için varım. Hanımefendilerle birlikte destek istemekten de büyük onur duyuyorum." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.