Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koray Aydın: "Türkiye’nin Buna İhtiyacı Var"

ANKARA (İHA) – Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, "Şu anda yeşeren umutlar var, daha iyi olacağına dair, daha mükemmel, daha güzel olacağına dair. O umutları daha da güçlendirecek bir sonuçla oradan genel başkanımızı seçmiş, el ele...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, "Şu anda yeşeren umutlar var, daha iyi olacağına dair, daha mükemmel, daha güzel olacağına dair. O umutları daha da güçlendirecek bir sonuçla oradan genel başkanımızı seçmiş, el ele vermiş olarak çıkarız. Şunu biliyorum buna da Türkiye’nin ihtiyacı var" dedi.
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin Milliyetçi Hareket Partisi’ne 3 kişilik kayyum atanması kararına ilişkin eski MHP Milletvekili Koray Aydın açıklama yaptı. Aydın, bu olayın kamuoyu tarafından çok yakından takip edildiğini halkın büyük ilgisinin olduğunu vurgulayarak, "Biz bunu sokakta her yerde görebiliyorduk. Sorulan bütün sorulara karşı bizim söylediğimiz bir şey vardı oda şu: Türkiye’de hukuk varsa bu mahkemeden olumlu bir karar çıkacaktır demiştik. Mahkemeden olumlu bir karar çıktı. Aslında beklenen bir sonuç. Çünkü aslında bu bir tespit davası. Bunun sonucunda oluşmuş olan karar şu anda 3 kişi tarafından hayata geçirilecek. Bunların seri bir şekilde4 kongreyi toplamak üzere harekete geçmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
KONGRE 30 NİSAN VEYA 22 MAYIS’TA YAPILABİLİR
"Ben kendi kendime şöyle bir tahmin yaptım" diyen Aydın şunları kaydetti:
"Pazartesi günü gerekçeli karara alınabilse, o zaman en erken 30 Nisan’da toplanabilir. Eğer gecikirse bir hafta sarkar, eğer 30 Nisan’da toplanırsa o zaman seçim kararı alınacak kongrede. Seçim kararı alınmasıyla birlikte İlçe Seçim Hakimliğinin uhdesine geçiyor konu. O bakımdan ara vererek 21 gün sonraya kongre yapmak üzere dağılacak. İkinci 21 gün işletildiğinde 22 Mayıs’a denk geliyor. Birer hafta kayabilir, iki hafta kayabilir. Ama en yakın tarihler olarak 30 Nisan ve 22 Mayıs’ta kongrelerin yapılabileceği anlaşılıyor."
“BU PARTİNİN SAHİBİ BİZİZ”
Türkiye’nin buna ihtiyacının olduğunu söyleyen Aydın, "Demokrasinin işletilmesinin gösterilmesi ve halkın bunu görmesi için MHP’de atılan bu adım bana göre diğer partilere de örnek olacak bir nitelik taşıyacak. Yani bundan sonra partinin delegasyonunun ’Bu partinin sahibi biziz’ deyip kendilerinin bu işin sahibi olduklarını hatırlatacak. Bu bakımdan diğer siyasi partilere örnek olması düşünüldüğünde parti delegasyonunun kendi hür iradesini kullanma becerisi, kabiliyeti bizde alınan bu kararla daha da kuvvetlenmiş, yükselmiş olacak" diye konuştu.
Bu sürecin Türk demokrasi tarihinde alınmış çok önemli bir karar olduğunun altını çizen Aydın şöyle devam etti:
"Bunun çok güçlü izleri olacaktır. Yargıtay aşamasının sürece etki etmesi söz konusu değildir. Çünkü hükmün ertelenmesiyle ilgili bir karar verilmemiştir. Dolayısıyla süreç fiilen başlamıştır. Yargıtay’ın hükmün ertelenmesine yönelik taleplere de ret verdiğini biliyoruz. O bakımdan oradan öyle bir kararın çıkmasının da mümkün görmüyorum. Önümüzdeki 45 günlük süre içerisinde, uzarsa 50-55 günlük süre içerisinde MHP’de bir kongre yaşanacaktır."
"TÜRKİYE’NİN BUNA İHTİYACI VAR"
Aydın, bu kongre sürecinin MHP partisi içinde birliği ve düzeni sağlamasını dileyerek, "Şu anda yeşeren umutlar var, daha iyi olacağına dair, daha mükemmel, daha güzel olacağına dair. O umutları daha da güçlendirecek bir sonuçla oradan genel başkanımızı seçmiş, el ele vermiş olarak çıkarız. Şunu biliyorum buna da Türkiye’nin ihtiyacı var" değerlendirmesini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.