Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koray Aydın Hatay’da

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "Artık ne olursa olsun 10 Temmuz’da Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongrenin yapılacağı anlaşıldı" dedi.Hatay’da kendisine destek verenlerle bir araya gelen MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "Artık ne olursa olsun 10 Temmuz’da Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongrenin yapılacağı anlaşıldı" dedi.
Hatay’da kendisine destek verenlerle bir araya gelen MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın yaptığı açıklamada, "Genel merkezin Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı müracaatlar var. Bu müracaatları 4 Nolu İlçe Seçim Hakimliği, Yüksek Seçim Kurulu’na iletmiş durumda. Tahmin ediyorum Yüksek Seçim Kurulu bir-iki gün içerisinde belki hızlı toplanırlar bu akşam üstü veya yarın bu konuda bir karar verecektir. Tabi bu kararın verilmesi ile birlikte bu seçimin tüzük değişikliği yapılan 3 kişilik heyet tarafından mı yoksa parti genel merkezi tarafından mı yapılacağı bir karar altına alınacaktır. Hangisi yaparsa yapsın kongrenin sağlıklı bir zeminde yapılabilmesi temel ilkemizdir. Ümit ediyorum, Yüksek Seçim Kurulu hızlı bir şekilde kararını verir. Herkesin beklediği seçimi 10 Temmuz’da yapmış oluruz. Yapılan tüzük değişiklikleri ile birlikte olarak bu seçilmiş olan 3 kişilik heyetin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış oldukları talebi de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasa Mahkemesine iletmiş durumda, bu tüzük değişikliklerinin geçerli olup olmadıklarını. Anlaşılıyor ki o uzun bir süreç alır. Bilmiyorum 10 Temmuz’da yapılacak kongreye yetişir mi? O konuda Anayasa Mahkemesi’nin kararını görmeden şimdiden böyle bir öngörüde bulunmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Artık ne olursa olsun 10 Temmuz’da Milliyetçi Hareket Partisi’nde bu kongrenin yapılacağı anlaşılıyor" dedi.
Türkiye’de ilk defa delege inisiyatifiyle seçimden sonra oluşmuş bu atmosferde yaklaşık 7 aya yayılan bir süreçte verilen bir hukuk mücadelesi ile ilk defa bir kongre yapılacağını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:
"Ben Türk siyasi hayatına, Türk demokrasi tarihine bunun önemli bir gün olarak alınacağını düşünüyorum. Ve bu atılan adımın diğer siyasi partilerde de örnek olacağını düşünüyorum. Buradan birde şu sonucu çıkarmamız lazım. Türkiye’de bütün partilerin başına sıkıntı oluşturan Siyasi Partiler Kanunu ve dernekler kanunu var. Aslında Türkiye’deki demokrasinin gelişememesinin önündeki en büyük engel olarak şahsen ben de onu görüyorum. Siyasal iktidarın ve bundan sonra iktidar olmayı düşünenlerin birinci gündem maddesinin bu olması gerektiğini düşünüyorum. Partiler normalize olmadan demokratik kurallarını işleterek kendi işleyişlerini denetime tabi tutmadan maalesef güçlü siyasal yapılar oluşamıyor. Ve olması gereken değişikliler de yapılamıyor. Bu da zaman zaman siyasette tıkanmalara neden oluyor. Bizim bu hareketimiz işte o tıkanmayı açan bir stent vazifesi görüyor. Bizim kongremiz de benzer bir süreç yaşıyor. 3. turda diğer adayların etraflarından oy alma istidadı en yüksek aday kongreyi kazanacak diye düşünüyorum. Kendimi de buna en yakın siyasetçi görüyorum. Çünkü ben kurulduğu ilk günden beri siyaset yapıyorum. Bütün dönemlerinde varım. Diğer adayların etrafında olan arkadaşlarda da uzun bir siyasi geçmişim var. Bunun bana 3. turda bir avantaj olacağını düşünüyorum. Kongreyi kazanacağımı düşünüyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.