Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koray Aydın: “Eninde Sonunda MHP Delegesinin Önüne Kurultay Konulacaktır”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Koray Aydın, “Artık sözün bittiği, hukukun her şeyi ele aldığı bir süreç yaşıyoruz. Yargıtaydan hükmün ertelenmesi yönünde bir karar çıkmadığı takdirde belirlenecek günde MHP kongresi...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Koray Aydın: “Eninde Sonunda MHP Delegesinin Önüne Kurultay Konulacaktır”
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Koray Aydın, “Artık sözün bittiği, hukukun her şeyi ele aldığı bir süreç yaşıyoruz. Yargıtaydan hükmün ertelenmesi yönünde bir karar çıkmadığı takdirde belirlenecek günde MHP kongresi yapılacaktır. Ben okyanus ötesini bilmem, üstüme alınmıyorum" dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Bursa’da partililerle buluşan MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yüzlerce partilinin coşkuyla karşıladığı Aydın, “MHP’de yürümekte olan olağanüstü kurultay süreci artık hukuka teslim edilmiştir. Bizler bu konuda tahminlerimizi söyleye biliriz. Şu anda süreci hukuk yönetmektedir. Hukukun verdiği bir karar var. Mahkeme, kongreyi yapmak üzere 3 kişilik bir temsil heyeti atadı. Bu arkadaşlar hukukun kendine verdiği görevi yerine getirmek için girişimlerini yapıyorlar. Bu süreç sonunda gün belirleyerek kongre için düğmeye basacaklar. Buna bağlı olarak da hukuki süreç devam ettiği için genel merkezimiz Yargıtay’a başvuruda bulundu. Bu hükmün geriye bırakılması için bir müracatta bulunmuşlardır. Bu da hukuku kullanılarak atılan ikinci adımdır. Onu da kullanan genel merkezimizdir. Yargıtay ilgili Dairesi bununla önümüzdeki günlerde bir karar verecektir. Artık sözün bittiği, hukukun her şeyi ele aldığı bir süreç yaşıyoruz. Ben hukukun işlediği bir süreç için ancak tahminde bulunabilirim. Yargıtay’dan hükmün ertelenmesi yönünde bir karar çıkmadığı takdirde belirlenecek günde MHP kongresi yapılacaktır. Eğer oradan hükmün ertelenmesi yönünde bir karar çıkarsa o zaman Yargıtay süreci beklenecektir. Artık Yargıtay süreci 1 ay mı, 2 ay mı sürer. Onu da bilemiyorum. Ama eninde sonunda MHP’nin delegesinin önüne kurultay konacaktır” dedi.
Bir gazetecinin sorduğu okyanus ötesi planlar iddiasının temeli neye dayanıyor sorusuna Aydın, “Benim bu konuda bilgim yok. Ben okyanus ötesini bilmiyorum. Kendi üstüme hiç almıyorum. Demek ki kongre yapılabilir ki Yargıtay’a başvurdular. O zaman Yargıtay’a başvurmamaları gerekirdi. Artık kongre süreci işliyor. Yapılır yapılmaz tartışmalarını aştı. Yargıtay’a başvurmasınlar, önümüzdeki günlerde yapılır. Onlar da yapılacağını bildiği için Yargıtay’a başvurarak Yargıtay karar verene kadar o süreyi kazanmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.