Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Komünist Parti: Patronların partisi, patronların imdadına koştu

Komünist Parti, hükümetin grevi yasaklama kararına, “Patronların partisi, patronların imdadına koştu ama metal işçisi grev yasaklamaya boyun eğmeyecek.” diye tepki gösterdi. İşçilerin sadece ülke için değil insanlık için bir güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Komünist Parti, hükümetin grevi yasaklama kararına, “Patronların partisi, patronların imdadına koştu ama metal işçisi grev yasaklamaya boyun eğmeyecek.” diye tepki gösterdi.

İşçilerin sadece ülke için değil insanlık için bir güvenlik tehdidi olarak gördüğü AK Parti hükümetine de patronlara da boyun eğmeyeceği vurgulanan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Geçen yıl cam işçilerinin grevi de aynı nedenle yine AKP hükümeti tarafından ertelenmişti. Korkuyorlar. 12 Eylül faşist darbesinin bir numaralı örgütü Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile 12 Eylül'ün çocuğu AKP'nin korkusu aynıdır. İşçi sınıfının hakları ve geleceği için ayağa kalkmasından korkuyorlar. Grev sermaye diktatörlüğünün huzurunu tehdid ediyordu. AKP, bu kararla bir kez daha, sermayenin partisi olduğunu kanıtladı. MESS'i çatırdatacak kadar etkili başlayan metal grevi, patronları zor durumda bıraktı. Metal baronlarının tehditleri, grevi kırma girişimleri, işçinin örgütlülüğü ve kararlılığı sayesinde boşa düşürüldü. Mecburen hükümet, paniğe kapılan patronların imdadına yetişti. Ancak çabaları boşunadır. Daha iyi bir gelecek ve insanca bir yaşam için ayağa kalkan işçi asla boyun eğmez. Birleşik Metal-İş Sendikası ve üyesi binlerce metal işçisi grevdeyken yalnız değildi, grev hakkı gasp edilmeye çalışılırken de yürütecekleri mücadelede yalnız olmayacaklar. Sermaye düzeni mutlaka yenilecek."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.