Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koç’tan zırhlı Mercedes yorumu: Erdoğan kesesinden 1 kuruş harcadıysa açıklasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e hediye edeceğini söylediği Mercedes marka zırhlı makam aracı için “1 kuruş harcadıysa açıklasın”...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e hediye edeceğini söylediği Mercedes marka zırhlı makam aracı için “1 kuruş harcadıysa açıklasın” dedi. Koç, “Sayın Cumhurbaşkanı kesesinden bir kuruş harcama yaptıysa bir hediye verirken bunu açıklasın biz de saygı duyalım.” diye konuştu.

Haluk Koç, Ankara Batıkent’te seçim çalışmaları kapsamında partisinin düzenlediği bir programda vatandaşlarla buluştu. Koç, program öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

'ERDOĞAN SİYASİ MUHATABIMIZ DEĞİL'

İlk olarak kendisine, CHP’nin açıkladığı projeye ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın '30 yıl sonrasının projesi' diye eleştirmesi sorulan Koç, “Her zaman söylüyoruz. Bir strateji uyguluyoruz. Mevcut cumhurbaşkanı şu anda ne bizim siyasi muhatabımız ne de bugünkü tartışmaların karşısındaki özne.” dedi. CHP Sözcüsü, “Kendi kendine bir panik içerisinde dolaşıyor Dolaşsın. Devletin kesesinden dolaşıyor. Dolaşsın. Devletin kesesinden yaşıyor. Dolaşsın. Devletin kesesinden bir takım hediyeler veriyor. Versin. Biz 7 Haziran’ı bekliyoruz. 7 Haziran’da halk konuşacak millet konuşacak.” diye ekledi.

'SİYASET FUKARALIĞINA CEVAP VERECEK ZAMANIMIZ YOK'

AK Parti’nin de 2071’i hedef alan projeleri olduğu hatırlatılan CHP’li Koç, “Onlar tarih içerisinde zaten şu anda gölge olarak tayin ettiği başbakanlık görevi dışında ne iş yaptığı belli olmayan bir başbakana, şiirler okuyor, bağa bahçeye dağa selam veriyor. Anlamsız gülümsemelerle miting meydanlarında bir takım şeyler söylemeye çalışıyor. Biz önümüze bakıyoruz. Kendi projelerimize bakıyoruz. Millet için ürettiklerimize bakıyoruz. Türkiye’de refahı tabana nasıl yayabiliriz bununla ilgili geliştirdiğimiz projeleri toplumla paylaşıyoruz, milletimizle paylaşıyoruz. Onun için bu siyaset fukaralığına cevap verecek zamanımız da yok. Planımız da yok.” ifadelerini kullandı.

GÖRMEZ'E ZIRHLI MERCEDES MAKAM ARACI VERİLMESİ

Ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yüksek fiyata alındığından dolayı kamuoyunun tepkisini çeken Mercedes marka makam aracını iade edeceğini açıklaması üzerine Erdoğan’ın kendisine bir zırhlı araç verileceğini söylemesi sorulan Koç, bu konuda kısa bir değerlendirme yaptı: “Sayın Cumhurbaşkanı kesesinden bir kuruş harcama yaptıysa bir hediye verirken bunu açıklasın, biz de saygı duyalım.”

'TIR'LARIN İÇİNDEN SOBA BORUSU ÇIKMADIĞI BELLİ'

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT TIR’larına ait görüntüleri izlediği hatırlatılarak görüntülerde neler olabileceğine ilişkin bir soru yöneltilen Haluk Koç, şu şekilde konuştu: “İşin vahametine dair soba borusu çıkmadığı belli TIR’ların içerisinde. Ne çıktığı da tutanaklarda var. Bunu daha önce sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan tutanakları açıklamış idi. Bir takım şeyleri iktidarın sopası haline getirilen ve talimatı ile yönlendirilen hukuk örtmeye çalışsa da gerçekler örtülemiyor. Bütün dünya da biliyor, Türkiye de biliyor. Komşulardaki savaşı kışkırtan taraf olan mezhep temelli bir politikayı o bölgeye ışınlamaya çalışan bir Türkiye var. Bunun zararı hem bölgeye hem Türkiye’ye. İşte bütün bunlardan kurtuluş için 7 Haziran bir milat olsun istiyoruz. 7 Haziran Türkiye’nin onurlu bir dış politikaya ulaşması için de bir başlangıç olsun diyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.