Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer: "Belki De Bu Soykırım Kararı, AB’nin Vize Serbestisinden Geri Adım Atacağının İşaretlerini Veriyor"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Almanya Federal Meclisi’nin sözde soykırım iddialarını onaylamasını siyasi oyun olarak değerlendirerek, “Belki de bu soykırım kararı, AB’nin vize serbestisinden geri adım atacağının işaretlerini...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Almanya Federal Meclisi’nin sözde soykırım iddialarını onaylamasını siyasi oyun olarak değerlendirerek, “Belki de bu soykırım kararı, AB’nin vize serbestisinden geri adım atacağının işaretlerini veriyor. Ya da o zemini siyaseten hazırlama eylemi olarak görüyorum” dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Filistin Dostluk Grubu Genel Sekreteri Nejat Koçer, Alman parlamentosunun sözde ’Ermeni soykırımı’ iddialarını onaylamasını kınadığını belirterek, alınan kararın Türkiye’yi cezalandırmak isteyen bir anlayışın siyasi oyunu olarak gördüğünü söyledi. Tarihin tarihçilere bırakılmasını isteyen Koçer, “Bizim yaptığımız ’tarihi tarihçilere bırakalım’ çağrısına uymayan Almanya parlamentosunun aldığı bu kararı, siyasi oyun, siyasi bir manevra ve Türkiye’yi cezalandırmak isteyen bir anlayış olarak görüyorum” dedi.
“GELECEK BAŞKA ADIMLARI MERAKLA BEKLİYORUM”
Milletvekili Koçer, ’soykırım’ kararının ardından Almanya’nın başka manevralarda bulunmasını da beklediğini kaydetti. Türkiye ve Almanya’nın 30 milyar dolarlık dış ticaret hacmi yakalamış iki müttefik ülke olduğunu hatırlatan Koçer, “Hatta bunun arkasından gelebilecek adımların ne olacağını da merakla bekliyorum. Almanya her fırsatta Türkiye ile müttefik olduğunu söyleyen, 3 milyonun üzerinde vatandaşımızın yaşadığı, her iki ülke çok yüksek miktarda, yaklaşık 30 milyar dolarlık dış ticaret hacmi yakalamış müttefik ülkelerdir. Böylesine bir durumda atılacak her adımın çok dikkatli atılması gerekirdi. Maalesef Almanya bu konuda hassasiyet göstermedi. Bu kararın alınmış olması, bizim ilişkilerimizi bozmanın ötesinde hiçbir anlamı ve hiçbir yatırımı zaten yoktur. Bu kendi ülkesinde yaşayan Türk kökenli vatandaşları da dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış bir hakarettir, bir haksızlıktır” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN PRESTİJİ İLE OYNANMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Alman meclisinde alınan ’soykırım’ kararının tam tersi tehcir olaylarının yaşandığını vurgulayan Koçer, kendisinin siyasetçi olması nedeniyle detayına inmek istemediğini kaydetti. Soykırım iddialarını tarihçilerin araştırması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünya ülkelerine çağrı yaptığına dikkat çeken Koçer, kararın bugünkü konjonktürde farklı bir niyet ve farklı bir amaç taşıdığını kaydetti. Türkiye’nin tepkisinin de ölçülü olması gerektiğini vurgulayan Koçer, “Tabii ki bizim tepkilerimizin çok akıllı olması gerektiğini düşünüyor. Türkiye güçlü bir ülke. Kendi coğrafyasında lider bir ülke. Attığı adımlar doğal olarak birilerini rahatsız ediyor olabilir. Ama bu rahatsızlıklarını bu şekilde göstermelerine, Türkiye’nin prestiji ile bu şekilde oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
"SIRADA VİZE SERBESTİSİNDE GERİ ADIM VAR"
Türkiye’nin dünyayı rahatsız eden büyümesi ve gelişmesinin süreceğini anlatan Koçer, “Türkiye daha güçlenecek. Çok daha önemli işlere imza atacak. Türkiye, kendisine yetecek sanayi altyapısını, kendisine yetecek silah altyapısını, kendisine yetecek güçlü ülke yapısını en kısa sürede tamamlayacaktır. Tüm bunlar neticesinde Türkiye kendi coğrafyasında bir istikrar adası olmuştur. Farklı coğrafyalardaki insanların ve mağdurların, güvendiği ve sığındığı bir ülke olmuştur” dedi. Koçer, Türkiye’nin samimi yaklaşımına rağmen dünyanın birçok konuda olduğu gibi mülteci konusunda da iki yüzlülük sergilediğini vurguladı. Bundan sonraki aşamada ise Almanya ve Avrupa ülkelerinin vize serbestisi ve mültecileri kapsayan konular üzerindeki anlaşmada geri adım beklediğini kaydeden Koçer, “Dünyada en fazla mültecilerin olduğu ülkelerden bir tanesiyiz. Türkiye’ye sığınan bu insanlara kucak açmak, çok büyük masraflarla yaklaşık 5 yıla yakın süredir ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. İkiyüzlü dünya hep sınıfta kalmıştır. Son atılan adımlarda mülteci anlaşması ile birlikte serbest dolaşım izni verilecek olan anlaşma, AB’de çok tartışılan bir anlaşma olmuştur. Belki de bu soykırım kararı, alınan AB kararlarında geri adım atılacağı işaretlerini veriyor. Ya da o zemini siyaseten hazırlama eylemi olarak görüyorum. Burada samimi olmak lazım. Türkiye Cumhuriyeti samimi, Türkiye samimi olarak, göçmen politikasını mülteci konusunu dünyanın gözü önüne koymuş durumda. Bu kadar para harcamış durumda. Böylesine devasa kamplar kurulmuş. Gelen her yabancı ülke lideri, Türkiye’yi övmüştür. Bunlar sadece sözde kalmıştır. Yardımda, destekte, projede hayata geçmemiştir. Bırakın bunları, manevi olarak destek de, bugün ’1915 Ermeni soykırımı’ kararı gibi ipe sapa gelmez, kararlar verilmiş, manevi olarak bile destek verilmemiştir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.