Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocamaz: "Kulun adaletine güvenmesek de Allah’ın adaletine güveniyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye çalışanları içerisinde FETÖ’ye bulaşanlar varsa cezasını çekmesi gerektiğini belirterek, "Kamuda görev yapanların FETÖ’ye mensup olmaktan dolayı ihracı için ihraç...

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye çalışanları içerisinde FETÖ’ye bulaşanlar varsa cezasını çekmesi gerektiğini belirterek, "Kamuda görev yapanların FETÖ’ye mensup olmaktan dolayı ihracı için ihraç kriterleri konuldu. Belirlenen bu kriterlere uyan herkes cezasını çeksin ama bu 14 kıstas herkese eşit uygulansın" dedi.
Mersin Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanlığı’nın düzenlediği, ’Ülküde Yükseliş’ yemeğinde konuşan Kocamaz, ülkenin çok zor günler geçirdiğini, bu süreç içerisinde bir de 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını söyledi. 15 Temmuz’un bir anda olmadığını dile getiren Kocamaz, "Önce bir fidan olarak dikildi, sulandı, gübrelendi, belli bir dönemde devletin belli bölgelerinde yapılandı ve bu günlere geldik. Geçmişte Sayın Genel Başkanımızın defalarca dile getirdiği gibi bu örgütle gerekli mücadeleler yapılmış olsaydı, belki 15 Temmuz yaşanmamış olacaktı" diye konuştu.
30 Mart 2014 seçimlerinde Mersin’in burçlarına 3 hilali çektiklerini kaydeden Kocamaz, "O dönemde birlikte çalıştığımız arkadaşlara şunu söylemiştim; arkadaşlar biz bu seçimi alacağız ama esas mücadele 30 Mart’tan sonra başlayacak demiştim. Mersin birilerinin at koşturduğu, birilerinin adeta terör estirdiği bir dönemi yaşıyordu. MHP’li bir yönetimin gelmesiyle bu oyun bozuldu. Birilerinin fincancı katırları ürktü" ifadelerini kullandı.
Bugüne kadar bu makamlarda köylü, Yörük ve Türkmen çocuklarının görev almadığına değinen ve ancak belediyelerdeki temizlik, asfalt işlerinde çalıştırıldıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, belediyenin yükünü zamanında hep köylü çocuklarının çektiğini ve birilerinin kendilerinin buralara gelmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlara değinen ve "Kulun adaletine güvenmesek de Allah’ın adaletine güveniyoruz" diyen Kocamaz, şöyle devam etti:
"İnşallah yakın gelecekte gerçekler ortaya çıkacak ve kumpası kuranlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Elbette belediye çalışanları içerisinde FETÖ’ye bulaşanlar varsa, cezasını çeksin. Ancak sadece bankaya para yatırdı ya da çocuğunu okula gönderdi diye bir insan ihraç ediliyorsa buna da itirazımız var. Bu işe bulaşmış her kim varsa cezasını çeksin. Kamuda görev yapanların FETÖ’ye mensup olmaktan dolayı ihracı için ihraç kriterleri konuldu. Belirlenen bu kriterlere uyan herkes cezasını çeksin ama bu 14 kıstas herkese eşit uygulansın. Kimseye farklı muamele yapılmasın. Bu süreçte Mersin’de bir gecede 396 öğretmen açığa alındı. Ama bir sürü iş adamı var, bürokrat var, yönetici var, asker var, polis var çocuğu oraya gitmiş ama onlar işinde gücünde. Bankaya milyonlar yatıran iş adamları var, hepsi dışarıda dolaşıyor. Bir gariban bin lira yatırdı diye şu an açıkta. Devletin adaleti uygulamadığı hiçbir yerde bekası mümkün değildir. Bir an evvel adalet yerini bulmalı, suçlu varsa cezasını çekmeli."

“Bütün mesele bu makama bir Yörük çocuğunun gelmiş olması”
Başkan Kocamaz, Mersin hariç hiçbir belediyede insanların elleri kelepçelenmiş olarak götürülmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’de 900 civarında belediye çalışanı ihraç edildi. Biz çifte standarda isyan ediyoruz. Herkese eşit muamele yapılırsa ve adalet ruhu eşit uygulanırsa, biz bu kürsülerde bu feryadı yapmayız. Dolayısıyla bütün mesele bu makama bir Yörük çocuğunun gelmiş olması. Artık geçmiş dönemler geride kaldı. Kimse artık Yörük ve Türkmenleri kapı ardına itemeyecek. Kurtuluş Savaşı’nı dedelerimiz verdi, bugünkü bozuk düzene kurtuluş mücadelesini, hak hukuk mücadelesini de onların torunları verecek. Ben 3 şeyden korkarım. Birincisi Allah’tan korkarım, ikincisi kul hakkı yemekten korkarım, üçüncüsü de iftiradan korkarım. Allah’tan ve kul hakkından korkmak benim elimde ama iftira çok tehlikeli. Nereden, nasıl geleceğini tespit etme şansınız yok. Ben öyle inanıyorum ki, onlar bizim üzerimize öyle kumpaslar kurarken belki evinde bir kuru ekmeği bile bulunmayan, Allah’a inandığı gibi ülkücü harekete de inanan ve bizlere dua eden birçok kişi olduğunu da biliyoruz. Onun için oyuna gelmeyeceğiz."
Yemeğin ardından Ülkücü İşçiler Derneği Mersin İl Başkanı Mehmet Veysi Çalışkan, Başkan Kocamaz’a tablo hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.