Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koç: “Yeni anayasa istikrarın devamını sağlayacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, anayasa değişiminin ülkenin geleceği ve istikrarı için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Yeni anayasa istikrarın devamını sağlayacak” dedi.AK...

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2017 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Koç: “Yeni anayasa istikrarın devamını sağlayacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, anayasa değişiminin ülkenin geleceği ve istikrarı için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Yeni anayasa istikrarın devamını sağlayacak” dedi.

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, TBMM’de görüşülmeye devam edilen anayasa değişikliği teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. İhtiyaç olan siyasi cesaret ve milli iradenin mevcut olduğunu ifade eden Koç, “Bugün itibariyle demokratik ve özgürlükçü bir anayasa yapılmasının bütün koşulları vardır. İktidara geldiğimiz günden beri halkımız, hükümetimiz den, geçmişte kendilerine yapılan haksızlıklara son vermek için bizlerden öncelikle adalet beklemekte, kendilerine, değerlerine ve oylarına saygı gösterilmesini, kendilerinin hor görülmemesini, halkın iradesinin her alanda hakim kılınmasını, bunun için de siyasi iktidarın önünü açacak, başarılı olmasını ve istikrarın devamlılığını sağlayacak yeni bir anayasa ihtiyacını dile getirmektedirler. Halkımızın taleplerine ve ülkemizin içinde bulunduğu tarihsel ve toplumsal koşullara baktığımızda bu koşullar mevcut anayasanın yenilenmesini zorunlu kılmaktadır. Bugün itibariyle demokratik ve özgürlükçü bir anayasa yapılmasının bütün koşulları vardır. Bunun için ihtiyacımız olan siyasi cesaret ve milli irade de hamdolsun mevcuttur’ ifadelerini kullandı.

“Milletimizin 1921 Anayasası hariç bugüne kadar kendi özgür iradesiyle bir anayasa yapamamış”

Anayasaları örnek gösteren Koç, “1961 ve 1982 anayasaları askeri vesayetle oluşturulmuş, milletin bünyesine uymayan ve iradesini hiçe sayan, milleti sıkıntılara boğmuş, aynı zamanda siyasi iktidarın başarılı olmasını engelleyen birçok engellerle doludur. Kaldı ki milletimizin 1921 Anayasası hariç bugüne kadar kendi özgür iradesiyle bir anayasa yapamamış olması dahi, yeni bir anayasa yapılması için tek başına yeterlidir. 1982 Anayasası, yürürlüğe girdiği tarihten bugüne, sağcısıyla solcusuyla toplumun hemen tüm kesimlerince eleştirilmiş ve bu anayasanın köklü değişiklere tabi tutulması ya da yenilenmesi gerektiği ifade edilmiştir. Bugün hükümetimiz halkımızdan gelen bu haklı talebi görmezden gelmemiş ve bu talebin gereğini yaparak üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Burada hükümetimize; siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve halkımız destek sağlayarak, yeni, demokratik ve sivil bir anayasa yapımına yönelik geniş bir toplum desteğinin oluşmasını sağlamışlardır. Tüm bu kesimlere hükümetimiz adına ayrıca teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.

“Bazı CHP ve HDP yöneticilerinin halkın iradesini hiçe sayarak takındıkları olumsuz tavrı da görmezden gelemeyiz”

Halkın yeni anayasaya evet diyeceğini aktaran Koç, “Tabii sağlanan bu toplum desteğine rağmen bazı CHP ve HDP yöneticilerinin halkın iradesini hiçe sayarak takındıkları olumsuz tavrı da görmezden gelemeyiz. Bu konuda takdiri aziz milletimize bırakıyorum. Unutmayalım ki anayasalar istikrar belgeleridir. Bundan dolayı bu anayasa değişimi; ülkemizin geleceği ve istikrarı için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bugün hayata geçirmeye çalıştığımız Anayasa değişikliği, demokratik meşruiyeti olan, toplum desteği sağlamış, aziz milletimizin değerleriyle, arzularıyla ve istekleriyle örtüşen bir yapıya sahiptir. Bu anayasa değişimi mecliste müzakere edildikten sonra mevcut anayasanın mağduru ve sözün gerçek sahibi halkımıza götürülerek nihayete erdirilecektir. İnanıyorum ki ülkemizin geleceği ve istikrarı için milletimiz bu değişime evet diyecektir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.