Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: “Sahile Vuran Cansız Küçük Bedenler Hepimizin Yüreğini Acıtıyor”

İstanbul’da düzenlenen 19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bir ülkedeki finansal kriz artık sadece o ülke ile sınırlı kalmıyor. Bir yerde patlayan bomba bedenimizi...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da düzenlenen 19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bir ülkedeki finansal kriz artık sadece o ülke ile sınırlı kalmıyor. Bir yerde patlayan bomba bedenimizi değilse de bizim de ruhumuzu parçalıyor. Sahile vuran cansız küçük bedenler hepimizin yüreğini acıtıyor” dedi.
Marmara Grubu Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen 19’uncu Avrasya Ekonomik Zirvesi’nde dünya ekonomisi başta olmak üzere diyalog, İpek Yolu, ekonomi, enerji, istemsiz göç ve terörizm masaya yatırıldı. Wow Hotel’de düzenlenen zirveye; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Tuğrul Türkeş, Kafkasya ve Azerbaycan Şeyhülislamı Allahşükür Paşazade, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Bosna Hersek Eş Cumhurbaşkanı Mladen Ivanıc, Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve yaklaşık 40 ülkeden temsilci katıldı. Dünya ekonomisini etkileyen sorunların ele alındığı dev zirvede, Türkiye’nin 2023 ekonomik hedefleri de konuşuldu. Ayrıca programda barış eksenli projelerle ekonomiye katkı sunulacağı vurgusu yapıldı.
Günümüzün globalleşen dünyasında iletişim kavramı sayesinde, uzak kavramı artık geçerli olmadığını belirten KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Coğrafi olarak ne kadar uzak olunsa da aslında artık çok yakınız iç içeyiz. Dünyanın en ücra köşesinde bir olay artık evimizde gibidir. Bir ülkedeki finansal kriz artık sadece o ülke ile sınırlı kalmıyor. Bir yerde patlayan bomba bedenimizi değilse de bizim de ruhumuzu parçalıyor. Sahile vuran cansız küçük bedenler hepimizin yüreğini acıtıyor" dedi.
CUMHURBAŞKANI AKINCI’DAN BİRLİK MESAJI
Dünya üzerinde yaşanan terör olaylarının ve mülteci krizlerinin geniş kitleleri etkilediğini ifade eden Akıncı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Adası’nın bu acılı coğrafyanın hemen yanında olduğunu söylememe gerek var mı bilmiyorum. Bu kriz alanında fırsat sunan bir değişimi yaratmak için uğraş veriyoruz. Kıbrıs’ta adil, kalıcı federal bir çözüm, buna ulaşıldığı takdirde sadece iki toplumun barış içinde bir geleceğe kavuşması değil, aynı zamanda bölgesel iş birliği alanının açılması demek olacaktır. Doğu Akdeniz’in doğalgaz enerji yatakları gerginlik yerine ortak yarar üretecektir. Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs ve bölge ülkeler arasında yeni iş birliği olanakları sağlanacaktır. Küçük Kıbrıs kendi sorununu çözmesi halinde barış ve iş birliğine büyük bir katkı sunabilecektir” diye konuştu.
Öte yandan, programda katılımcılara plaket verilirken, 10 yılını dolduran Marmara Grubu Vakfı Üyelerine onur madalyası verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.