Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kıvırtmadan, isim vererek IŞİD'in terörüne de PKK'nın terörüne de karşıyız'

CHP'nin, Meclisi terör gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırması sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 8. birleşimi saat 15.00'te elektronik yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şafak Pavey...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Kıvırtmadan, isim vererek IŞİD'in terörüne de PKK'nın terörüne de karşıyız'
CHP'nin, Meclisi terör gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırması sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 8. birleşimi saat 15.00'te elektronik yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şafak Pavey yönetti. CHP'nin toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla verdiği Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi görüşüldü.

Önerge sahibi olarak konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, sözlerine bugüne kadar terörden hayatını kaybeden tüm masum insanları, şehitleri, askerleri, polisleri ayrım gözetmeksizin ve terör nereden gelirse gelsin, terörü kim yaparsa yapsın hepsini kınayarak rahmetle anarak başladı.

Gök, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün Türkiye bugün bizi izliyor. TBMM terör karşısında nasıl duracak diye herkes bizi dikkatle izliyor. Konuşmaları izliyorum, tam da terörizmin amacına hizmet eden, halkımızda yaratacağı kaos ortamını yok edici konuşmalar yapılması yerine, tam da bunun aksi konuşmaların yapılmasından büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Kendimizi toparlayalım, konuşmalarımıza dikkat edelim. Teröristler bizi kıs kıs gülerek izliyorlar. Ortaya çıkan sonuç, eski iktidarların sonucudur. Topu birbirimize atarak işin içinden çıkılmaz. Bugün IŞİD diyorsak, çözüm süreci diye adlandırılan sürecin bittiğini söylüyorsanız bunun sorumlusu siyasi iktidardır. 4 yıl önce yanlış Ortadoğu politikasından dolayı Suriye’deki çatışmanın iç çatışma tarafından dolayı, silahların Türkiye’ye döneceğini 4 yıldır soruyoruz.

153 soru önergesi vermişiz hiçbirinden sonuç alamamışız. IŞİD tehlikesine karşı uyarmışız biz iktidarı. Siyasi iktidarı şimdi hava operasyonları yaptığından bahsediyor. E Peki siz o kadar kişiyi gözaltına alabiliyorsanız, neden daha önce almadınız da bunları önlemediniz? İktidar diyor ki, biz hava operasyonu yapıyoruz. Biz de şimdi TV’den IŞİD’in açtığı hendekleri izliyoruz. IŞİD denen tehlike Türkiye’nin içinde bunu anlatmaya çalıştık. Ben Nisan ayında 25 kişilik ailesinin tamamını IŞİD’e kaptıran vatandaşı TBMM’ye getirdim. Lütfen sesimi duyun dedi. Sincan’dan cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın hemen dibinde IŞİD tehlikesi olduğunu biliyor musunuz? Sincan’dan IŞİD’e dolmuş seferleri yaptığını biliyor musunuz? Anlattık görmediniz. IŞİD’i işitmediniz.

Böyle bir tablo vahim bir tablodur. İstanbul’un göbeğinde, Konya’da, Ankara’nın Sincan’ın da her yerde var. Tehlike büyüktür ve vahimdir. Komisyon kurmayacağız da ne yapacağız? İktidarın bir diğer konusu da çözüm süreciyle adlandırdığı süreçte adlandırdığı nokta. Bu süreci başlattığınızda dedik, yanlış yapıyorsunuz. CHP Kürt sorununun çözümünden yanadır. Bunun çözmenin adresi TBMM’dir, size biz krediyi veriyoruz dediğimiz zaman, siz bizim kredimizi elimizin tersiyle ittiniz. Biz bu sorunun TBMM’de çözülmesinden yanayız. CHP olarak terörün her türlüsüne karşıyız. Kıvırtmadan, isim vererek IŞİD’in terörüne de PKK’nın terörüne de karşıyız.

Ama ülkemizdeki Kürt sorunun çözümünün adresi de demokrasi, insan hakları bağlamında TBMM’dir. Bundan da kaçmıyoruz. Terör moral değerlerimizi çökertmeye çalışıyor. Bütün siyasi partilerin ortak dayanışmasını talep ediyoruz, var mısınız buna?

Meclis’i niye topladınız diyorsunuz. Terör karşısında toplanmayacağız da, masum insanların ölümüne engel olmak için toplanmayacağız da ne zaman toplanacağız? Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. Bütün partileri ortak bir dayanışmaya davet ediyoruz. Çünkü biz CHP’yiz, niçin bunu yapıyoruz, çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz. Bizim birinci ilkemiz, yurtta barış dünyada barıştır. Onun için yapıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.