Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kışın sigorta primlerinin devlet tarafından yatırılması, vaatte kalmamalı'

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Kışın Antalya ve diğer yerlerde otellerin kapanmaması için turizm sektörü çalışanlarının sigorta primlerini devlet yatıracak' sözlerinin bir seçim...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2015 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Kışın sigorta primlerinin devlet tarafından yatırılması, vaatte kalmamalı'
CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Kışın Antalya ve diğer yerlerde otellerin kapanmaması için turizm sektörü çalışanlarının sigorta primlerini devlet yatıracak' sözlerinin bir seçim vaadi olarak kalmaması gerektiğini söyledi.

CHP olarak iktidara gelmeleri halinde, Antalya bölgesinde otellerin kışın açık kalması için 'ölü sezon' diye tabir edilen dönemde turizm sektörü çalışanlarının sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması sözünü verdiklerini hatırlatan Kara, siyasi iktidarın ise bunu 1 Kasım seçimi öncesi hatırladığını, bunun da turizm sektörü açısından sevindirici bir durum olduğunu kaydetti.

Siyasi iktidarın, 2011 seçimlerinde Antalya bölgesinde turizm sektöründe çalışanlara kira öder gibi TOKİ aracılığıyla ev sahibi sözü verdiğini hatırlatan Kara, geçen süre içinde bu verilen sözlerinin hepsinin iktidar tarafından unutulduğunu vurguladı. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4,5 milyonunu ağırlayan 250 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip Manavgat'ın 65 bin kişiyi istihdam ettiğinin altını çizen Kara, şunları kaydetti: "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün Manavgat'ta Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin temel atma töreninde turizm çalışanlarının kışın sigorta primlerinin devlet tarafından yatırılacağı sözü umarım bir seçim vaadi olarak kalmaz. Antalya'da turizmin 12 aya çıkması ve kışın konaklama tesislerinin açık kalması önemli. Bu sorunu yıllardır turizmciler dillendiriyor. AKP iktidarı 13 yıldır bir turizm politikası olmadığı için turizmcilerin sorunlarını hep sümealtı etti. Görmezlikten geldi. Turizm işçilerinin sigorta primlerini devlet yatırırsa aynı zamanda kışın 5 ay işsiz kalmalarda olmaz. Turizm çalışanları 20 Kasım'dan sonra benim halim ne olacak demez. Bu sözün takipçisi olacağız. Çavuşoğlu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım'dan itibaren nasıl olsa iktidarda olma şansımız yok diyerek böylesi bir seçim vaadinden bulunmuştur. Biz CHP olarak turizm çalışanlarının kışın sigorta primlerinin işveren değil, devlet tarafından yatırılma noktasında var gücümüzle çalışacağız. Antalya'da ve ülkede turizmi 12 aya çıkma noktasında doğru bir karar."

Turizmin ülke ekonomisine yıllık 30 milyar doların üstünde ekonomik girdi sağladığını vurgulayan Kara, bunun 5 milyar dolarının Manavgat'ta olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.