Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kışanak: Kimseyi bize oy verin diye tehdit etmiyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, "Kimseyi bize oy verin diye tehdit etmiyoruz." dedi.Elazığ’da partisinin seçim çalışmalarına katılan Kışanak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Elazığ milletvekili adayı...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kışanak: Kimseyi bize oy verin diye tehdit etmiyoruz
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, "Kimseyi bize oy verin diye tehdit etmiyoruz." dedi.

Elazığ’da partisinin seçim çalışmalarına katılan Kışanak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Elazığ milletvekili adayı Orhan Demirbağ ile seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerinde bulundu. Vatandaşlarla bir araya gelen ve kimseyi kendilerine oy vermeleri konusunda tehdit etmediklerini söyleyen Kışanak, "Kimsenin oyunu çalmıyor, kimseyi bize oy vermesi konusunda tehdit etmiyoruz. İnsanlarımızın seçimlerde oy verirken komplo teorilerine değil, bizim ne dediğimize, tavrımıza, vaatlerimize ve siyasetimize bakarak oy vermelerini istiyoruz." diye konuştu.

HDP Elazığ milletvekili adayı Orhan Demirbağ da 'AK Parti ile HDP başkanlık sistemi için anlaştı' iddialarına değindi. Demirbağ, "AKP, HDP başkanlık sisteminde anlaştı iddialarının doğruluğunu gösteren hiçbir maddi kanıt olmadığı gibi, HDP tarafından yapılan onlarca açıklama vardır. Bu iddia CHP'den HDP'ye oy geçişini önlemek için gündemde tutulan asılsız bir iddiadır. Yerel seçimlerde tatava yapma bas geç'in 2015 versiyonudur. HDP’nin Meclis'e girmesi AKP'ye mi CHP'ye mi zarar verir? HDP'nin Meclis'e girmemesi AKP'nin mi CHP'nin mi daha fazla işine yarıyor? Herkes oturup bu denklemi çözeceğine, çamur at izi kalsın mantığı ile kendi tabanlarından destek bulamayınca başladılar karalama kampanyasına, çünkü ellerinde hiçbir proje yok, boş vaatlerle halkın ve seçmenlerin karşısına çıkıyorlar. Seçmenler her şeyin farkında. 8 Haziran’da AKP de CHP de bunun farkına varacak. AKP'nin rasyonelce yapılan matematiksel hesapları ortadadır. Biz kimse ile ittifak halinde değiliz, olmayacağız da." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.