Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kilometrekareyi metrekareye çeviremeyen muhalefete iktidar teslim edilmez'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Kilometrekareyi metrekareye çeviremeyen bir muhalefete iktidar teslim edilemez.” dedi. Bir dizi inceleme ve toplu temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Bakan Eroğlu, valiliği ziyaretinde,...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Kilometrekareyi metrekareye çeviremeyen muhalefete iktidar teslim edilmez'
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Kilometrekareyi metrekareye çeviremeyen bir muhalefete iktidar teslim edilemez.” dedi.

Bir dizi inceleme ve toplu temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Bakan Eroğlu, valiliği ziyaretinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'mal bulmuş mağribi' benzetmesi yaptı. Bakanlığının, Türkiye genelindeki ağaçlandırma faaliyetlerini, rakamlar vererek açıklayan Eroğlu, “Yalnız bazen yanlış hesap yapıyorlar. Twitter’dan bir yazı geldi. Sayın Kılıçdaroğlu da ‘mal bulmuş mağribi’ gibi almış. Sayın bakan ‘Ya bu kadar fidan Türkiye’ye dikilemez.’ Nasıl hesap etmiş? ‘Bir bir metre kare olsa bir fidan dikseniz işte 2 milyar 800 bin metrekare yapar. Türkiye’nin yüz ölçümü o kadar etmiyor.’ Ben bir baktım nerede hata yaptılar diye. Kilometrekareyi, metrekareye çevirirken 3 sıfırı unutmuşlar. Matematikleri o kadar demek ki. Kilometrekareyi metrekareye çeviremeyen bir muhalefete iktidar teslim edilemez. Millette zaten teslim etmiyor. Yani 778 bin kilometrekareyi metrekareye çevirirken hata yapmışlar. Dolayısıyla twitter'da onun da hesabını verdik. Millet anladı.” diye konuştu.

“BAŞBAKANIMIZ DÖNÜŞTÜRME VE GELİŞTİRME PROJESİ DİYE TARİF ETTİ”

Burada gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Eroğlu, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yöneltilen bir soruya, “Başbakanımız onu çok geniş açıkladı. Geliştirme projesi aslında. Dönüşüm ve geliştirme projesi demek lazım. Başbakanımız Trabzon’da dönüştürme ve geliştirme projesi diye tarif etti. Detaylı açıkladı kendisi.” yanıtını verdi.

“10 YILDA 2 MİLYAR 800 MİLYON FİDAN DİKİLDİ”

Sözlerine, Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başlayan Bakan Eroğlu, Türkiye’de son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidan dikildiğini belirtti. Geçmişte ağaçlandırma alanlarının sınırlı olduğunu bildiren Eroğlu, “Geçmişte ağaç dikilecek yerler sınırlıydı. Yılda 70 bin hektarlık alanda çalışma yapılıyordu. Biz geçen sene 500 bin hektara çıkarttık. Aynı kurum 7 kat arttı. 75 milyon fidan yetişirdi, geçen yıl 470 milyon fidan yetiştirdik. Biz şu ana kadar son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidan diktiğimiz gibi yol kenarlarını, okul bahçelerini, her tarafı ağaçlandırıyoruz.” şeklinde konuştu.

“YATIRIM MÜJDELERİYLE GELDİM”

Kahramanmaraş’a yatırım müjdeleriyle geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu, şehirdeki yatırımların 2014 yıl sonu itibariyle 5 milyar TL’yi aşacağını kaydetti. Başbakan Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a büyük önem verdiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu: “Geçen yıl sonuna kadar birkaç bakanlığın yatırım rakamlarını topladım. 4 milyar TL’yi aşıyor. Geçen yıl sonuna kadar. Bu yıl sonu itibariyle yaklaşık 5 milyar TL’yi aşacak. Bu yatırımlarda bakanlığımızın payı ise 950 milyon TL kadar, 75 müjdeyle de beraber aşağı yukarı bu rakam geçilecek. 2014 yıl sonunda bu yatırımlar yaklaşık 1,5 milyar TL’ye ulaşmış olacak.”

“MASRAFI BAKANLIĞA, GELİRİ VATANDAŞA AİT”

Kahramanmaraş’ta kırsal kalkınma adına önemli bir projeye de imza attıklarını anlatan Bakan Eroğlu, “Şu anda çok sayıda köye gelir artırıcı maksatla ceviz, badem, çam fıstığı, defne dikerek geliri onlara ait olmak üzere bir hazırlık yaptık. Toplam köy sayısı 33 tane, köyümüze 67 bin civarında gelir getirecek fidan dikeceğiz. Kırsal kalkınma adına böyle bir çalışma yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.