Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Akın, 1915 Yasasını Değerlendirdi

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Ve Chp Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Alman Federal Meclisi'nden Geçen 1915 Yasasını Değerlendirdi. Akın, Yasa İçin, "bizim Açımızdan Hükümsüzdür Ve Geçersizdir" Yorumunda Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Akın, 1915 Yasasını Değerlendirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı ve CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Alman Federal Meclisi’nden geçen 1915 yasasını değerlendirdi. Akın, yasa için, "Bizim açımızdan hükümsüzdür ve geçersizdir" yorumunda bulundu.
CHP’li Ahmet Akın, 1915 yasasıyla ilgili olarak, "Almanya Federal Meclisi’nin bugün yapmış olduğu oylamada, 1915 olaylarını ’Soykırım’ olarak niteleyen karar tasarısını kabul etmesine ilişkin, "Müteakip uyarılarımıza rağmen, Almanya Federal Meclisi’nin bugün yapmış olduğu oylamada, 1915 olaylarını "Soykırım" olarak niteleyen karar tasarısını kabul etmesinden derin üzüntü duyuyor ve bunu şiddetle kınıyoruz. Karar; bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir. Almanya Federal Meclisi, bu kararıyla Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin daha da çetrefilli hale gelmesine ön ayak olmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye-Almanya ilişkilerine de zarar vermiş ve özellikle bu ülkede yaşayan 3,5 milyon Türk’ü derinden yaralamıştır" ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.