Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’ndan Suriye Çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Avrupalılar bana soruyor, bu sorun nasıl çözülür diye. İki şey söyledim. Bir, kesinlikle Suriye’de iç çatışmanın sonlandırılması gerekiyor. İki, Suriye’nin yeniden onarılması lazım. Ondan...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Avrupalılar bana soruyor, bu sorun nasıl çözülür diye. İki şey söyledim. Bir, kesinlikle Suriye’de iç çatışmanın sonlandırılması gerekiyor. İki, Suriye’nin yeniden onarılması lazım. Ondan sonra Suriyelilerin kendi ülkelerine gönderilmesi lazım. 13 yıldır akıllarına gelmiyor bu” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday olduğu İzmir’de seçim çalışmalarını Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde halkı selamlayarak noktaladı.
Seçim otobüsü üzerinden seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, Suriyeli mülteciler ve terör konusunda AK Parti hükümetini eleştirerek, “Çocuklarımız, gencecik fidanlarımız var. Onları güzel gelecek bırakacakken, onların annelerine ve babalarına acıyı ve göz yaşını bırakıyoruz. Sorumlusu 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir 13 yıl. Şimdi çıkmışlar niye böyle oldu? ’PKK bizi kandırdı.’ Genelkurmay başkanını terörist diye hapse attılar, ne oldu ’paralel bizi kandırdı.’ ’Suriye politikanız yanlıştır’ dedik, ‘Esad bizi kandırdı’ dediler. Ya siz çocuk musunuz? Bunlar ülke yönetebilir mi? Dış politikada yapılan yanlışın faturasını 77 milyon öder, nitekim ödüyor. Suriyeli mültecileri gördüm. Bu insanlar ülkelerin neden terk ettiler? Suriye’de binlerce çocuk öldü. Şimdi Avrupa kapılarına dayandılar. Avrupalılar bana soruyor, bu sorun nasıl çözülür diye. Bir, kesinlikle Suriye’de iç çatışmanın bitmesi lazım. İki Suriye’nin yeniden onarılması lazım. Ondan sonra Suriyelilerin kendi ülkelerine gönderilmesi lazım. 13 yıldır akıllarına gelmiyor bu. Biz ülkenin sorunlarını en iyi bile parti biziz” diye konuştu.
“ROLLER DEĞİŞTİ, CHP ÖNERİ GETİRİYOR, KABUL EDİYORLAR”
İzmir’de geçirdiği günün en mutlu günlerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “İzmir inşallah 1 Kasım’da şaha kalkacak. Aydınlığın kenti İzmir, uygarlığın kenti İzmir, ilk kurşunun kenti atıldığı İzmir. İzmir 1 Kasım’da tarih yazacak buna inanıyorum. Bu seçimlerde demokrasiyi oylayacağız. Ya demokrasiden ya diktadan yana oy kullanacağız. 13 yıllık baskıcı kabusa son vermek bizim elimizde, düşünerek sandığa gidin. Düne kadar derlerdi ki ‘CHP hep eleştirir, hiç öneri getirmez.’ Şimdi roller değişti. Biz öneri getiriyoruz, onlar kabul ediyorlar. Biz söylüyoruz, onlar arkamızdan geliyorlar.Onların ufukları bitti yeni ufuklara açılma zamanıdır. Bugün İzmir sallandı, İzmir’i salladık bugün. Umuyorum İzmir 1 Kasım’da tekrar sallanacak” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından özel uçakla İzmir’den ayrılacağı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.