Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’ndan Dokunulmazlık Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin, “Bizim istediğimiz ne; dokunulmazlıklar bugün olsun, yarın olsun, bir başka gün olsun, dokunulmazlıkların, kürsü dokunulmazlığı...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin, “Bizim istediğimiz ne; dokunulmazlıklar bugün olsun, yarın olsun, bir başka gün olsun, dokunulmazlıkların, kürsü dokunulmazlığı hariç kalkması lazım” dedi.
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kundu turizm bölgesindeki bir otelde oda başkanları ve turizmcilerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Dokunulmazlıklar konusunda şunu ifade edeyim. Eğer Anayasayı değiştireceksek, Anayasa’nın 83. maddesini yeniden yazmamız gerekiyor. Geçici biz düzenleme değil, dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Öteden beri söyledik, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Bunun ahlaki yönü de var. Önerilen düzenlemeye göre, Anayasa değişikliğinden önceki dokunulmazlıklar kalkacak ama Anayasa değişikliğinden sonra parlamentoya gelen bütün dosyalarda dokunulmazlık aynen devam edecek. Bir çifte standart var, bunun kalkması lazım” dedi.
“KÜRSÜ HARİÇ KALKSIN”
Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Çifte standarda yer vermememiz gerekiyor. Dokunulmazlıklar ya kalkar, ya kalkmaz. Bizim istediğimiz ne; dokunulmazlıklar bugün olsun, yarın olsun, bir başka gün olsun, dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı hariç kalkması lazım. Şimdi siz diyorsunuz ki, bu Anayasa değişikliği yürürlüğe girinceye kadar Meclis’e gelen dosyalar dolayısıyla dokunulmazlıkları kaldıralım. Bundan sonra milletvekilleriyle ilgili dosya gelirse, dokunulmazlıklar devam etsin, bu doğru değil. Yani bir yerde ya dokunulmazlıklar vardır ya da yoktur. Bunu yapmamız lazım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.